Томенко і прокуратура зірвали неправову "інвентаризацію" журналістів

Середа, 31 березня 2004, 16:07
Генеральна прокуратура України за запитом комітету Верховної Ради України з питань свободи припинила незаконне анкетування журналістів, організоване Державним комітетом з телебачення й радіомовлення України.

Про це повідомляє в коментарі, поширеному прес-службою, голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Микола Томенко.

Як повідомила комітету заступник Генерального прокурора України Ольга Колінько, "у ході прокурорської перевірки листи щодо проведення анкетування журналістів та засобів масової інформації відкликані".

Томенко відзначає оперативність Генеральної прокуратури, яка зупинила неправову "інвентаризацію" ЗМІ та журналістів України, а також позитивно оцінює "принципову позицію засобів масової інформації та журналістів", які відмовились надсилати ці анкети.

"Як зазначила заступник генпрокурора Ольга Колінько, за повідомленням Держкомтелерадіо від журналістів та засобів масової інформації не надійшло жодної заповненої анкети", – зазначає він.

Як відомо, в лютому цього року Державний комітет телебачення й радіомовлення України направив обласним та міським управлінням у справах преси та інформації держадміністрацій листи з вимогою "зібрати відповідні дані щодо державних та комунальних друкованих ЗМІ та їх журналістів".

У доданих до листа анкетах журналісти мали зазначити свій псевдонім, улюблену тематику, спеціалізацію, наявність членства у журналістських об’єднаннях журналіста, а також розмір заробітної плати та гонорарів. Зазначені вимоги Державного комітету телебачення й радіомовлення України порушували законодавство України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування