Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" і "Голос Америки" не вирішують своїх проблем із президентом та олігархами

Середа, 31 березня 2004, 17:35
Через події довкола радіо "Свобода" й радіо "Континент" постраждав міжнародний імідж України.

Про це заявив у середу під час прес-конференції президент корпорації “Радіо Вільна Європа/ Радіо Свобода” Томас Дайн.

"Це сталося в рік виборів, і репутація України постраждала на міжнародному рівні", – сказав Дайн. "Те, що відбувається в Україні, це порушення Загальної декларації прав людини", – додав він, маючи на увазі право на безперешкодне отримання і поширення інформації.

Директор радіо “Голос Америки” Девід Джексон, який також брав участь у прес-конференції, підкреслив: "Я вражений сміливістю журналістів в Україні… Я впевнений, що якщо ви матимете достатньо сил, то час на вашому боці. Демократія поступово зміцнює свої позиції у світі".

Дайн, як і раніше, висловив категоричну незгоду з тим, що рішення керівництва радіо "Довіра" про розірвання контракту могло бути продиктованим виключно комерційними міркуваннями.

За його словами, дослідження аудиторії радіо "Свобода", проведене ще в час його виходу в ефірі радіо "Довіра", продемонструвало зростання аудиторії до 8,4%, тоді як навіть 5% для комерційної радіостанції – "це дуже добре". Також Дайн наголосив, що раніше, до зміни власника, керівництво радіо "Довіра" було "дуже задоволене" співпрацею з радіо "Свобода".

На запитання, чи не намагалося керівництво "Свободи" та "Голосу Америки" після демонтування передавача радіо "Континент", який ретранслював, серед іншого, обидві названі радіостанції, зустрітися з президентом України або впливовими "грошовитими" політиками для вирішення проблем з ефіром, Джексон заперечив: "Ми вважаємо, що рішення, які новини слухати, повинна приймати аудиторія, а не президент і олігархи".

Роль Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в питанні надання радіо "Свобода" ефіру Дайн прокоментував так: "Шість тижнів тому я зустрічався з паном Холодом у Верховній Раді, і нічого позитивного він мені не сказав. Єдине, на чому ми погодилися – це знайти шлях до відновлення попередньої ситуації, і з того часу я не отримав від нього жодної інформації".

Наразі, за словами Дайна, радіо "Свобода" активно шукає нових партнерів, ведучи переговори з приватними станціями в різних регіонах України. Разом з тим, президент радіо "Свобода" відмовився конкретизувати, з ким ведуться переговори, до їх завершення.

Він також підтвердив, що велися переговори з радіостанцією "Київ". "Ми мали дуже дружню розмову. Побачимо, чим це закінчиться", – сказав Дайн.

Як повідомлялося раніше, після зміни власника у радіо "Довіра", воно з 17 лютого припинило трансляцію програм радіо "Свобода" у своєму ефірі, мотивуючи таке рішення "невписуванням" передач "Свободи" у музично-розважальний формат радіо "Довіра".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...