Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сорос назвав Пінчука "філантропом і партнером"

Середа, 31 березня 2004, 21:16
Український підприємець Віктор Пінчук відзначає важливість спільного проекту з Джорджем Соросом по створенню "юридичних клінік" для простих громадян і студентів вузів.

Віктор Пінчук у коментарі "Українській Правді" підтвердив готовність стати одним з учасників фонду, що буде підтримувати роботу "юридичних клінік" на території України. Вони покликані надавати правову допомогу громадянам силами студентів правових вузів.

"Проект цікавий з двох причин. Перша – юридичні консультації малозабезпеченим людям. Я такі речі організовую у своєму окрузі. З іншого боку – це важлива практика для студентів юридичних вузів", - відзначив він.

Пінчук сказав, що таких юридичних клінік повинно бути не менше числа адміністративних районів в Україні, тобто близько 700.

"В ідеалі було б, по одній клініці в районі. Можна було б ще відкривати такі клініки при приймальнях мажоритарних депутатів", - відзначив Пінчук.

За його словами, є потенціал для відкриття принаймні 200 таких клінік, оскільки саме така кількість вузів готує студентів-правознавців.

Він відзначив, що підтримає створення клінік фінансово, головне зараз – організувати процес.

У своєму виступі перед громадськістю Сорос подякував Пінчуку за участь у проекті.

"Я вдячний за те, що він став партнером у фонді юридичної допомоги і сподіваюся, що "юридичні клініки" набудуть більший масштаб", - сказав Сорос.

Цей випадок він назвав "першим великим внеском від місцевих філантропів у роботу фонду".

Міжнародний фонд "Відродження" створив в Україні мережу з 23 "юридичних клінік", що діють при юридичних факультетах вузів. Метою даного проекту є безкоштовна правова допомога громадянам.

Читайте також:

ПІНЧУК ХОЧЕ ДАТИ ГРОШЕЙ НА ОДИН ІЗ ПРОЕКТІВ СОРОСА

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування