УКРАЇНСЬКИХ ЗАРУЧНИКІВ В ІРАКУ ЗВІЛЬНИЛИ

Вівторок, 13 квітня 2004, 00:00
Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко попередньо підтверджує факт звільнення в Іраку у вівторок вісьмох заручників, у тому числі п'ятьох громадян України.

"Сьогодні після завершення переговорів ми одержали інформацію, що вони були звільнені", – повідомив Грищенко в ході спільної прес-конференції в Києві по закінченні переговорів із главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

"Якщо підтвердиться ця інформація, ми будемо раді тому, що це завершилося успішно з погляду збереження життів", – сказав Грищенко, додавши, що деталі звільнення йому поки невідомі.

У свою чергу, Лавров сказав: "У нас сьогодні є інформація, що, ми думаємо, вірна, її треба перевірити, що заручники звільнені".

Раніше інформацію, що восьмеро співробітників "Інтеренергосервісу", захоплених напередодні в заручники в Іраку, звільнені, підтвердив генеральний директор компанії Олександр Абрамов.

Абрамов уточнив, що "хвилин 20 тому з Іраку подзвонив фінансовий директор компанії і сказав, що восьмеро заручників звільнені і знаходяться вдома".

Посольство РФ в Іраку також підтверджує, що вісім співробітників російської компанії "Інтеренергосервіс", що були викрадені невідомими раніше, звільнені.

"За попередніми даними, ці люди дійсно звільнені", – повідомив співробітник посольства, який побажав залишитися неназваним. Разом з тим він підкреслив, що ця інформація поки є неофіційною.

Про звільнення заручників повідомив і катарський телеканал "Аль- Джазіра".

"Тільки що нам цю інформацію повідомив начальник держбезпеки компартії Іраку, і зараз він йде на зустріч зі звільненими заручниками, які дійсно вже знаходяться в себе вдома", – сказав керівник московського бюро "Аль-Джазіри" Акрам Хазам.

На питання, яке відношення до ситуації має компартія Іраку, він відповів, що "можна сказати, вони вели переговори з загарбниками".

Керівник московського бюро "Аль-Джазіри" Акрам Хазам також припустив, що п'ятеро громадян України могли бути захоплені в заручники помилково.

"Це була помилка. Думали, що це громадяни інших держав. Західних", – сказав Хазам.

Він також повідомив, що звільнені заручники фізично не постраждали. "Усе у них у порядку. Не чіпали їх", – відзначив керівник бюро.

За його інформацією, невідомі викрадачі тримали заручників у квартирі одного з будинків у Багдаді.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

В ІРАКУ ЗАХОПЛЕНІ 5 ЗАРУЧНИКІВ З УКРАЇНИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування