"Наша Україна" вимагає вивести українців зі Сьєрра-Леоне, бо вони там стають імпотентами

Вівторок, 13 квітня 2004, 10:58
Фракція "Наша Україна" вимагає вивести українських миротворців зі Сьєрра-Леоне та Ліберії, оскільки перебування там завдає значної шкоди їх здоров'ю.

Як стверджує голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров‘я "нашоукраїнець" Микола Поліщук, більшість військовослужбовців повертаються з Африки з психічними розладами, а у кожного третього встановлюють імпотенцію.

Звертаючись із відкритим листом до президента України, депутат повідомляє, що Сьєрра-Леоне та Ліберія є "найнебезпечнішим" місцем, куди відправлені українські миротворці.

Там, за словами Поліщука, вирують такі смертоносні інфекції, як тропічна малярія та геморрагічна лихоманка, щеплення проти яких не завжди діє.

Шеф-редактор журналу для військових "Камуфляж" Юрій Яременко зазначає, що хвороби не можуть бути достатнім аргументом для виведення військ.

За його словами, це зашкодить міжнародному авторитету України, а також призведе до втрати чималих прибутків, що надходять з ООН.

"Наші військові користуються повагою як у Сьєрра-Леоне, так і в Ліберії. Вони виконують суто миротворчу місію за законним мандатом ООН".

За даними, які містяться на інернет-сторінці міністерства оборони України, у Сьєрра-Леоне та Ліберії несуть службу загалом близько тисячі українців.

Німецька хвиля



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News