ЛАЗАРЕНКО ВИМАГАЄ ЕФІР НА "ІНТЕРІ" ДЛЯ СПРОСТУВАННЯ

Вівторок, 13 квітня 2004, 11:50
Українські адвокати Павла Лазаренка вимагають від каналу "Інтер" надати ефір екс-прем'єру для відповіді на інформацію, оприлюднену в кінострічці "Справжній детектив", де його названо замовником убивств депутатів Щербаня та Гетьмана.

Про це говориться в листі адвоката Лазаренка Марини Долгополої на адресу керівництва каналу "Інтер" від 13 квітня 2004, поширеному серед ЗМІ.

За словами адвоката, Лазаренко вважає, що в результаті розповсюдження інформації про його "начебто причетність до злочинів, яка прозвучала у фільмі "Справжній детектив" на телеканалі, його інтересам заподіяна суттєва шкода".

Долгопола зокрема наголошує, що Лазаренку прокуратурою "не пред’явлено офіційно обвинувачення у будь-яких вбивствах".

"Він не був учасником судових процесів, де розглядалась кримінальна справа щодо вбивств Щербаня та Гетьмана. Його захисникам було відмовлено в участі в судовому засіданні в Апеляційному суді Луганської області на тій підставі, що Лазаренко процесуально не був учасником справи. Верховний суд України своїм рішенням від 14.02.2004 р. на касаційну скаргу Павла Лазаренка також підтвердив, що він не був учасником цього процесу", – сказано в листі.

"Отже, Лазаренко не є обвинуваченим, підсудним чи засудженим у справі щодо вбивств Щербаня та Гетьмана", – наголошує Долгопола.

У зв'язку з цим інформацію, оприлюднену на телеканалі "Інтер" стосовно Лазаренка під час демонстрації фільму, адвокат називає такою, що "не відповідає дійсності та принижує честь і гідність особи".

"Телеканалом "Інтер" відносно Лазаренка допущено грубе порушення ст.ст. 28, 62 Конституції України, пункту 2 статті 6 Європейської Конвенції про захист прав і основних свобод людини 1950 р., пункт 4 статті 296 Цивільного кодексу України, ст.ст. 23,47 Закону України "Про інформацію", пункту "ж" статті 37 Закону України "Про телебачення й радіомовлення", де передбачено обов’язок телеорганізації не розповсюджувати матеріали, які порушують презумпцію невинуватості особи тощо", – зазначає адвокат Лазаренка.

Враховуючи вищенаведене, Долгопола просить канал відповідно до ст. 43 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" виконати "передбачений законом обов’язок", та "надати громадянину Лазаренку Павлу Івановичу, інтересам якого заподіяно шкоди розповсюдженою інформацією, можливість відповіді та власного тлумачення цього питання" в ефірі телеканалу "Інтер".

29, 30, 31 березня та 1 квітня 2004 телеканал "Інтер" продемонстрував кінострічку "Справжній детектив" на тему розслідування кримінальної справи щодо вбивства народних депутатів України Євгена Щербаня та Вадима Гетьмана, в якій Лазаренко називається замовником убивств депутатів.

Наразі в Каліфорнії триває судовий процес "США проти Павла Лазаренка", де його обвинувачують у відмиванні 114 мільйонів доларів.

Напередодні суду українська прокуратура зробила низку заяв, де назвала Лазаренка замовником убивств народних депутатів Щербаня та Гетьмана.


Читайте також:

Генпрокуратура стверджує: Лазаренко дав 150 тисяч доларів на підготовку вбивства Волкова і Бакая

Адвокати Лазаренка будуть доводити його невинуватість за допомогою Пінчука

Лазаренко одержував гроші від "Ітери". Як акціонер чи як хабар?

Партія Лазаренка викрила вибірковість генпрокуратури: бізнес Кириченка процвітає в Україні

В Америці не вірять, що багатство було потрібне Лазаренку, щоб вижити

Колишній помічник Лазаренка розкаже, як екс-прем'єр відмивав гроші

Свідчення помічника Лазаренка Кириченка перенесли. Довжик розповів, як в Україні ділили ринок газу

На суді над Лазаренком згадали Тимошенко. Але нічого кримінального не почули

Пустовойтенко був у курсі справ Лазаренка, заявив свідок на суді в США

Свідок з України розповів, як Лазаренко купив 6 котеджів

Швейцарський банкір розповів на суді в Каліфорнії, що Григоришин був людиною Лазаренка

СУД НАД ЛАЗАРЕНКОМ ПОЧАВСЯ. ВІН ЗАЯВИВ, ЩО ЗАРОБИВ ГРОШІ ЛЕГАЛЬНО І ЙОГО ВИПРАВДАЮТЬ

Павло Лазаренко: "Я звертаюся до рідних Гетьмана і Щербаня – я не мав відношення до цих убивств!"

У Каліфорнії почався суд над Лазаренком: він збирався витратити гроші на повалення Кучми

У СУДІ НАД ЛАЗАРЕНКОМ БУДУТЬ ЗАПИСИ МЕЛЬНИЧЕНКА. ПОТІМ ВІДКРИЮТЬ СПРАВУ ПРОТИ КУЧМИ?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування