Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко рекомендує вивезти з Іраку українських бізнесменів і робітників

Вівторок, 13 квітня 2004, 14:49
Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає доцільною евакуацію з Іраку українських громадян – співробітників українських фірм і компаній інших країн, однак підкреслює, що таке рішення має бути зваженим і обґрунтованим.

В вівторок у Києві в інтерв'ю журналістам після зустрічі з главою російського МЗС Сергієм Лавровим Грищенко сказав: "Зараз ситуація (в Іраку) дуже загострена, і, природньо, вони (українці) будуть знаходитися, скоріше, у безпеці поза Іраком, ніж всередині країни".

Він погодився з думкою Лаврова про те, що компанії мають самостійно приймати рішення про евакуацію з Іраку співробітників, однак держава готова сприяти їм у цьому.

"Рішення необхідно приймати, виходячи з реальної ситуації, і з цих питань ми домовилися (з Лавровим) про взаємодію у випадку виникнення такої необхідності", – підкреслив Грищенко.

За його словами, "безпосередньо українських фірм, які зараз мають своїх фахівців в Іраку, не так вже й багато".

"З однією з них ми безпосередньо зв'язувалися саме в зв'язку з захопленням заручників і попередили про необхідність вживання заходів безпеки".

Глава МЗС України нагадав, що Україна і Росія рекомендували своїм громадянам утриматися від ділових і інших поїздок в Ірак.

"Евакуація також пов'язана з ризиком. І дуже часто, наприклад, самостійний виїзд з країни сьогодні може бути пов'язаний з великим ризиком, ніж приймати на місці необхідні запобіжні заходи. Це питання, що вимагає всебічного аналізу й ухвалення рішення на основі всіх факторів", – підкреслив він.

У свою чергу Лаврів сказав: "Якщо така ситуація виникне, то заходи, які вживаються російською стороною, враховують і можливість сприяння фахівцям з України й інших країн, які працюють за контрактами у російських фірмах".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

УКРАЇНСЬКИХ ЗАРУЧНИКІВ В ІРАКУ ЗВІЛЬНИЛИ

В ІРАКУ ЗАХОПЛЕНІ 5 ЗАРУЧНИКІВ З УКРАЇНИ

Держдеп США написав теплий лист Грищенку

В ІРАКУ З ГРАНАТОМЕТА УБИЛИ УКРАЇНСЬКОГО МИРОТВОРЦЯ


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування