Українців взяли заручниками в Іраку помилково. Їхньому звільненню допомагали комуністи

Вівторок, 13 квітня 2004, 15:16
Вісьмох співробітників "Інтеренергосервіса" захопили в заручники в Іраку помилково.

Про це заявив у вівторок "Інтерфаксу" генеральний директор компанії Олександр Абрамов.

"Як мені сказали, їх захопили помилково", – відзначив Абрамов, посилаючись на слова одного зі своїх співробітників, який побував в заручниках.

Як відомо, серед восьми заручників було п'ятеро громадян України.

"Звільнені заручники знаходяться в нормальному стані, у полоні до них ніякого фізичного впливу не застосовували", – повідомив Абрамов.

Він відзначив, що в цей час вирішується питання про евакуацію тих співробітників "Інтеренергсервісу", які побажають залишити Ірак.

Разом з тим Абрамов сказав, що міністерство енергетики Іраку звернулося до компанії "Інтеренергосервіс" із проханням не припиняти відбудовні роботи на енергетичних об'єктах Іраку.

"Міністерство надало співробітникам компанії охорону", – відзначив гендиректор.

У свою чергу, керівник московського бюро катарського супутникового телеканала "Аль-Джазира" Акрам Хазам також повідомив, що співробітників російської компанії "Інтеренергосервіс" могли захопити в заручники в Іраку помилково.

"Це була помилка. Думали, що це громадяни інших держав Західних", – сказав Хазам.

Він також повідомив, що звільнені заручники фізично не постраждали. "Все в них у порядку. Не чіпали їх", – відзначив керівник бюро.

За його інформацією, невідомі викрадачі тримали заручників у квартирі одного з житлових будинків у Багдаді.

Раніше Хазам повідомив, що інформацію про звільнення заручників йому передав керівник безпеки компартії Іраку. "І зараз він йде на зустріч зі звільненими заручниками, які дійсно вже знаходяться у себе вдома", – сказав журналіст.

На питання, яке відношення до ситуації має компартія Іраку, Хазам відповів: "Можна сказати, вони вели переговори з загарбниками".

Тим часом дипломатичне джерело повідомило у вівторок "Інтерфаксу", що викрадачі восьми співробітників російської компанії Інтеренергосервіс" в Іраку звільнили заручників без висування будь-яких умов.

"Викрадачі самі відпустили заручників без висування будь-яких умов і вимог, у тому числі, приміром, викупу. Вони посадили захоплених службовців "Інтеренергосервісу" у таксі, які доставили колишніх заручників на територію дитячого саду в багдадському районі Дора, де і відбулося викрадення", – повідомило джерело.

За інформацією джерела, на території цього дитсадка проживають кілька десятків службовців "Інтеренергосервісу", які відновлюють електростанцію в Дорі.

За інформацією джерела, поки ніхто в Іраку не взяв на себе відповідальність за викрадення.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

УКРАЇНСЬКИХ ЗАРУЧНИКІВ В ІРАКУ ЗВІЛЬНИЛИ

В ІРАКУ ЗАХОПЛЕНІ 5 ЗАРУЧНИКІВ З УКРАЇНИ

Грищенко рекомендує вивезти з Іраку українських бізнесменів і робітників


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News