Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш може звернутися до КС і проголосувати політреформу у вересні

Вівторок, 13 квітня 2004, 19:19
Фракції більшості можуть вимагати переголосування законопроекту змін до Конституції, тільки якщо це підтримуватимуть КПУ і СПУ.

Про це у коментарі "Українській правді" повідомив політкоординатор більшості Степан Гавриш.

"Ми виходимо з того, що у минулий четвер на голосування був поставлений не законопроект №4105", – зазначив Гавриш і додав, що більшість поки не визначилася, чи вимагати переголосування.

"Це має лише сенс, якщо це буде вимогою не тільки більшості, але всієї конституційної коаліції, до якої також входять КПУ і СПУ. Якщо це буде спільне рішення, то переголосування можливе. Якщо ж тільки більшості, то це не має перспектив", – додав він.

Гавриш нагадав, що постанова Верховної Ради забороняла вносити зміни до тексту законопроекту. На його думку, коли Володимир Литвин поставив на голосування законопроект змін до Конституції з поправками Мороза, що вони набувають чинності після виборів президента, то "спікер став заручником погоджувальної ради, де було ухвалено таке рішення".

"Але погоджувальна рада вийшла за межі своїх повноважень", – упевнений Гавриш.

Він сказав, що депутати можуть звернутися до Конституційного суду стосовно подій минулого четверга.

Він також не виключив, що до виборів президента може бути розглянутий інший законопроект змін до Конституції. "Це цілком можливо. Ми могли б його попередньо схвалити на цій сесії, а остаточно – на наступній у вересні", – додав Гавриш.

За словами Гавриша, зараз треба визначити, чому саме не підтримали законопроект змін до Конституції ряд депутатів-більшовиків: "Чи через пропорційні вибори, чи через імперативний мандат, чи, може, тому, що ставився на голосування законопроект змін до Конституції з поправками?".

Як відомо, у вівторок лідер СПУ Олександр Мороз вчергове заявив про необхідність ухвалити зміни до Конституції до президентських виборів.

Читайте також:

МОРОЗ КАЖЕ, ЩО СОЦПАРТІЯ ПІДЕ НА ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА САМОСТІЙНО

КУЧМІСТИ НЕ ЗНАЮТЬ, ЧИ ТРЕБА ПЕРЕГОЛОСОВУВАТИ ПОЛІТРЕФОРМУ

МІН'ЮСТ НЕ РЕЄСТРУВАВ ЗАКОНОПРОЕКТ 1674-4, ЯКИЙ СТАВИВ НА ГОЛОСУВАННЯ ЛИТВИН

ЛИТВИН ТАКИ СТАВИВ НА ГОЛОСУВАННЯ ПРОЕКТ №4105, АЛЕ З НОМЕРОМ МІН'ЮСТУ

БІЛЬШОВИКИ ЗБИРАЮТЬСЯ ПРОГОЛОСУВАТИ ПОЛІТРЕФОРМУ ЩЕ РАЗ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування