Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тулубу не буде чим керувати в міністерстві. У нього заберуть навіть шахти

Середа, 14 квітня 2004, 11:00
Головним завданням міністерства палива й енергетики є вироблення державної політики розвитку галузі і її реформування для найбільш ефективної роботи в ринкових умовах, заявив прем'єр-міністр України Віктор Янукович.

"Міністерство не буде займатися господарською діяльністю – це вимога часу. Міністерство повинно займатися державною політикою розвитку галузі в ринкових умовах", – заявив прем'єр, представляючи нового міністра палива й енергетики Сергія Тулуба в Києві в середу.

Янукович також підкреслив важливість оптимізації тарифної політики в паливно-енергетичному комплексі.

"Щоб вона була зрозуміла і підприємствам, і громадянам і стимулювала економічний розвиток", – сказав він.

Янукович повідомив, що в Україні буде створена Вугільна компанія, якій Міністерство палива й енергетики передасть усі функції з управління вуглевидобувними підприємствами.

"Готується указ президента про створення Вугільної компанії. Завдання – відпрацювати цей указ, створити Вугільну компанію, передати їй усі господарські функції і далі займатися реформуванням галузі", – сказав прем'єр.

Він нагадав, що цього року президент України Леонід Кучма створив НАК "Енергетична компанія України", якому Мінпаливенерго повинно передати функції управління державним енергокомпаніям країни.

Серед інших завдань, які необхідно вирішити у вугільній галузі, він відзначив погашення цього року боргів перед вуглярами.

Янукович також підкреслив, що Мінпаливенерго повинно приймати свої рішення по реформуванню вугільної галузі з урахуванням думки профспілок і вчених.

Як повідомлялося, президент України 22 січня підписав указ про заходи для підвищення ефективності управління електроенергетичним комплексом країни, що передбачає створення НАК "Енергетична компанія України".

Кучма зобов'язав Кабмін визначити перелік ВАТ електроенергетичного комплексу, пакети акцій яких залишилися в державній власності, і вирішити питання з їх закріплення в державній власності, а також передати в статутний фонд НАК пакети акцій, що знаходяться в держвласності ВАТ електроенергетичного комплексу.

Крім того, відповідно до указу, після віднесення до переліку об'єктів, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані, держпідприємства "Національна енергетична компанія "Укренерго" і держпідприємства зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго", необхідно вирішити питання щодо "корпоратизації згаданих державних підприємств із подальшою передачею в статутний фонд компанії 100% акцій створених державних акціонерних товариств".

Президент також зобов'язав уряд затвердити перелік державного майна, що закріплюється за новоствореною компанією на правах державного відання.

Уряд зобов'язаний вирішити питання про закріплення в держвласності 100% акцій компанії, а також недопущення відчуження компанії, акцій і іншого переданого їй майна з держвласності, використання їх для формування статутних фондів будь-яких підприємств; керувати 100% акцій компанії до законодавчого врегулювання питання про управління об'єктами держвласності.

Як повідомлялося, указом президента України від 13 квітня глава національної атомної енергогенеруючої компанії (НАЕК) "Енергоатом" Тулуб призначений міністром палива й енергетики України. Тулуб буде поєднувати дві посади – глави Мінпаливенерго і президента НАЕК "Енергоатом".

Посада глави Мінпаливенерго була вакантною з 5 березня, коли президент звільнив з цієї посади Сергія Єрмілова. Він був призначений на цю посаду в коаліційний уряд за квотою депутатської групи "Демініціативи".

51-літній Тулуб працює президентом НАЕК "Енергоатом" з червня 2002 року. Із серпня 2000 року по листопад 2002 року він обіймав посаду заступника секретаря РНБО.

Він уже працював міністром палива й енергетики з грудня 1999 по червень 2000 року. До цього з червня 1998 року був міністром вугільної промисловості.

Інтерфакс-Україна

Читайте также:

Свій Тулуб ближче до тіла

Подвійний тулуп Тулуба

МІНІСТРОМ ПЕК СТАВ ТУЛУБ

Єрмілова звільнено. На його місце йде Бойко?



"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування