Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Запустити “Громадське радіо” Омельченка просять Тимошенко, Мороз, Кравчук, Ющенко і Гавриш

Середа, 14 квітня 2004, 11:42
Понад 150 українських політиків, громадських діячів, експертів, представників академічних, художніх і журналістських кіл звернулися до мера Києва Олександра Омельченка з проханням підтримати ідею появи в ефірі Радіо “Київ" програм "Громадського радіо".

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив виконувач обов'язків президента благодійного фонду "Громадське радіо" Тарас Кузьмов.

Відповідне звернення зареєстроване в Київській міській адміністрації 13 квітня.

"Повноцінний інформаційний супровід подій і тенденцій в житті українського суспільства загалом і столиці зокрема – в його як новинному, так і просвітницькому розумінні – є невід'ємним правом і потребою київської громади. На жаль, в FM-радіоефірі Києва ця потреба практично не задовольняється", – підкреслили автори документа, звертаючись до мера з проханням "підтримати ідею співробітництва Радіо “Київ" і "Громадського радіо", залучаючи активну зацікавлену київську громаду до конструктивної участі в суспільному діалозі".

Під документом, зокрема, підписалися лідери парламентських фракцій БЮТ Юлія Тимошенко, СПУ – Олександр Мороз, СДПУ(о) – Леонід Кравчук, "Наша Україна" – Віктор Ющенко, координатор парламентської більшості, лідер групи "Демініціативи" Степан Гавриш, лідер групи "Народний вибір" Микола Гапочка, близько 60 народних депутатів з різних фракцій і груп, а також позафракційних.

Крім того, свої підписи під зверненням, серед інших, поставили міністр юстиції Олександр Лавринович, перший заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий, письменник Дмитро Павличко, видавець Іван Малкович, музикант Олег Скрипка, народні артисти Богдан Ступка і Анатолій Хостікоєв, директор Інституту філософії НАНУ Мирослав Попович, президент Всеукраїнського єврейського конгресу Вадим Рабинович, відомі політики, вчені, громадські діячі, журналісти.

Як повідомлялося, нова радіостанція Радіо “Київ" (98 FM), що вийшла в столичний ефір наприкінці березня, чекає рішення свого засновника, Київської міської ради, про можливості й форми співробітництва з "Громадським радіо", Радіо “Свобода" і "Німецькою хвилею".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування