В уряді вважають, що "темники" – це нормально

Середа, 14 квітня 2004, 13:52
Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Іван Чиж вважає прийнятною практику розсилання ЗМІ спеціальних вказівок – "темників".

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

Чиж заявив журналістам, що "темники" практикуються в усім світі і він не вважає це ненормальним. "І вони існують в усім світі... У цивілізованих демократичних країнах, де є засоби масової інформації, де є інститути влади, розділені по гілках, по функціях, і вони розшифровуються не як темні справи, а як теми для преси", – сказав Чиж.

"Нічого дивного немає в тім, що яка-небудь з гілок влади, інститут влади пропонує для висвітлення ту або іншу тему, або цілий набір", – сказав Чиж. У той же час він підкреслив, що "темники" не повинні бути обов'язковими для виконання.

Він також сказав, що вважає "темниками" інтернет-видання.

"Ви заходите на "Телекритику", ви заходите на "Українську правду" – той же темник. Видається “на гора” інформація, що ви можете взяти і використовувати", – сказав Чиж.

Він заявив, що вважає заяви про боротьбу з "темниками" боротьбою в першу чергу політичною. "Я, чесно кажучи, не розумію… хоча, напевно, я не правий – я розумію природу цієї боротьби з названим явищем, тому що це політика. На свободі слова або несвободі слова дуже легко піарити", – сказав Чиж.

У березні 2003 року Міжнародна правозахисна організація Human Rіghts Watch (США) обвинуватила адміністрацію президента в тиску на ЗМІ за допомогою "темників" з метою домогтися тенденційного висвітлення новин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування