Литвин розповів, що депутати ходять у парламент зі стволами й обрізами

Середа, 14 квітня 2004, 14:40
28 народних депутатів України мають дозвіл на носіння нарізної короткоствольної зброї, однак не вносять її до сесійної зали Верховної Ради.

Про це заявив глава Верховної Ради України Володимир Литвин у ході конференції за участю регіональних ЗМІ в середу під Києвом, відзначивши, що в парламенті існує спеціально обладнана кімната, куди депутати здають свою зброю перед роботою і забирають її відтіля, виходячи із сесійної зали.

"Можете собі уявити, що б було, якби в сесійну залу приносили зброю", – відзначив Литвин.

У той же час, за його словами, існує "інша проблема", що полягає в тому, що багато помічників народних депутатів є одночасно їх охоронцями. Спікер повідомив, що було поставлене питання про те, щоб із представників цієї категорії в парламент зі зброєю заходили тільки ті люди, "які знаходяться на державній службі".

Разом з тим спікер підкреслив, що обмеження на доступ у парламент для охоронців також існують: у Верховну Раду можуть проходити охоронці тільки тих державних керівників, яким передбачена держохорона за законом. За словами Литвина, на час засідання парламенту в сесійній залі охоронців "просять погуляти внизу".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...