Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Апеляційний суд Києва відмовив у порушенні кримінальної справи стосовно Медведчука

Середа, 14 квітня 2004, 15:47
Апеляційний суд Києва скасував постанову Голосєєвського районного суду про порушення кримінальної справи стосовно голови адміністрації президента Віктора Медведчука (за здійснення ним дій, у яких вбачаються ознаки тяжких карних злочинів проти України) і направив справу на розгляд до Печерського районного суду – суду першої інстанції за територіальністю.

Відповідну постанову винесла в середу колегія суддів кримінальної палати Апеляційного суду м. Києва, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таким чином, Апеляційний суд частково задовольнив апеляцію столичної прокуратури на рішення Голосєєвського районного суду.

На судовому засіданні заявник Дмитро Чобіт (автор книги про Медведчука "Нарцис") разом зі своїм адвокатом Семеном Островським наполягали на тому, щоб судді залишили чинним рішення Голосєєвського районного суду.

У скарзі Чобота головне питання – офшорний бізнес Медведчука. За його словами, мова йде про відмивання сотень мільйонів або навіть мільярдів доларів США.

Заявник просив суд додати до справи матеріали про розголошення службової таємниці і порушити кримінальну справу за статтею про корупцію стосовно слідчого столичної прокуратури.

Представник прокуратури наполягала на скасуванні постанови Голосєєвського районного суду і визнанні його незаконним (12 березня цього року Голосєєвський районний суд Києва скасував постанову слідчого столичної прокуратури, у якій йшлося про відмову в порушенні кримінальної справи стосовно Медведчука).

Після прочитання судового рішення Чобіт заявив журналістам: "Їхня місія була одна – не допустити порушення кримінальної справи у відношенні Медведчука".

На питання про те, чи буде він подавати касаційну скаргу до Верховного суду України на постанову Апеляційного суду, Чобіт відповісти вагався, пославшись на те, що йому треба порадитися з адвокатом.

Говорячи про направлення справи до Печерського районного суду (рішення про підсудність саме в цьому суді було винесено на підставі того, що прокуратура Києва знаходиться на території Печерського району Києва), заявник підкреслив, що "рішення Печерського суду заздалегідь відоме".

"Цей суд відмовить у порушенні кримінальної справи", – додав Чобіт.

Читайте також:

Проти Медведчука можуть порушити кримінальну справу

Розкрито зв`язки Медведчука з трастами і офшорами?


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...