Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Інтер", "Україну" і Кисельова зобов'яжуть вивчити українську мову

Середа, 14 квітня 2004, 16:07
Трансляція телевізійних і радіопередач в Україні повинна відбуватися державною мовою. Таке рішення ухвалила Національна рада з питань телебачення й радіомовлення на засіданні в середу, повідомив глава Нацради Борис Холод.

Він відзначив, що це рішення "є історичним" і вимагатиме від Нацради і телерадіоорганізацій (ТРО) дуже обґрунтованої і зваженої роботи в телерадіопросторі.

За словами Холода, дане рішення Нацради буде запропоновано до виконання для всіх ТРО з 14 квітня.

Він повідомив, що з 19 квітня документи на одержання або переоформлення ліцензій повинні подаватися в Нацраду із зазначенням української мови у графі "мова, якою ведеться мовлення".

Заступник голови Нацради Віталій Шевченко відзначив, що телерадіомовлення на загальнонаціональних, регіональних і місцевих теле- і радіоканалах повинно відбуватися тільки українською мовою.

Разом з тим, сказав він, інтереси національних меншин у певних регіонах будуть також враховані на підставі побажань керівників ТРО, а також подань національних громад.

Шевченко підкреслив, що до ТРО, що фінансуються за рахунок державного й місцевого бюджетів, "підходи будуть чіткі", тобто вимоги до мовлення українською мовою буде обов'язковими.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування