ЄС збільшить допомогу Україні тільки після 2006 і буде слідкувати за виборами

Четвер, 15 квітня 2004, 10:31
Єврокомісія збільшить фінансову підтримку країнам-сусідам, у тому числі Україні, після 2006 року. Про це заявив комісар ЄС з питань розширення Ґюнтер Фергойґен, виступаючи на відкритті конференції "Українсько-німецького форуму" в Брюсселі.

Комісар Фергойґен зазначив, що у співпраці з Києвом Євросоюз готовий іти далі за теперішні домовленості – серед іншого ЄС може надати майбутній сусідці Україні доступ на свій ринок.

За словами Фергойґена, після 2006 року Єврокомісія може запропонувати Україні і іншим майбутнім сусідам більшу технічну і фінансову підтримку.

Комісар нагадав, що у відносинах з Києвом Брюссель готовий іти далеко, але саме Україна визначатиме "швидкість і глибину цього процесу".

Фергойґен наголосив, що Києву треба впроваджувати політичні й економічні реформи, наближати законодавство до європейських норм. Комісар ЄС з питань розширення підкреслив, що Євросоюз стежить за українськими виборами з особливою увагою.

Фергойґен сказав, що Україна вже зробила значний прогрес у створенні умов для демократичних виборів, але в цій галузі ще залишаються недоліки, як це було встановлено ОБСЄ.

Представник Єврокомісії не пообіцяв Україні членства в Євросоюзі, а запевнив, що відносини Брюсселя і Києва мають поглибитися – від чого виграє Україна, український народ і український бізнес.

Українська служба "Німецької хвилі"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування