Ольга Колінько, коли боролася з оргзлочинністю, сама була "поза законом"

Четвер, 15 квітня 2004, 11:52
Конституційний суд України визнав неконституційним положення закону про організаційно-правові засади боротьби з організованою злочинністю в частині існування Координаційного комітета по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю при президентові країни.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

У рішенні КС в четвер зазначається, що Основному закону не відповідають положення підпункту "а" пункту 2 статті 5, статті 8 закону про організаційно-правові засади боротьби з організованою злочинністю, а також абзаців 1-2 пункту 2 статті 23 закону про організаційно-правові засади боротьби з організованою злочинністю, що стосуються заслуховування Верховною Радою "доповіді Координаційного комітету по боротьбі з організованою злочинністю".

Положення закону, які визнані неконституційними, втрачають силу від дня ухвалення рішення Конституційного суду.

Як пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі КС, таким чином, неконституційним визнано існування Координаційного комітета по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю при президентові України як державного органу зі спеціальним статусом.

У прес-службі зазначили, що положення закону суперечать пункту 28 статті 106 Конституції, згідно з якою Координаційний комітет по боротьбі з корупцією і оргзлочинністю створюється як консультативний і допоміжний орган.

Восени 2003 року Генеральний прокурор України Владислав Піскун був звільнений президентом зі своєї посади після відповідної рекомендації Координаційного комітету по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю, який очолювався у той час Колінько.

Зараз Колінько є заступником Генерального прокурора України. Координаційний комітет по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю очолює Тетяна Корнякова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...