СДПУ(о) звинувачує "Нашу Україну" в зраді демократії та спробі накинути країні авторитарний режим

Четвер, 15 квітня 2004, 14:52
Соціал-демократична партія України (об’єднана) покладає "основну" відповідальність за спробу загальмувати політичну реформу на фракцію "Нашої України" у Верховній Раді.

Про це говориться в заяві СДПУ(о), поширеній у четвер прес-службою партії.

"Ми розглядаємо дії "Нашої України" у Верховній Раді 8 квітня щодо блокування змін до Конституції як пряму зраду демократії", – говориться в заяві.

"Сьогодні навіть для далеких від політики людей має стати очевидними лицемірство представників "Нашої України" та її залежність від групи ділків, які маніпулюють парламентаріями від цього угруповання у своїх небезкорисливих цілях", – зазначається в ній.

СДПУ(о) відзначає, що "за демократичною риторикою "Нашої України" приховується намагання накинути країні авторитарний режим на догоду інтересам декількох угруповань олігархічного бізнесу, що утримують це об’єднання".

Есдеки нагадують, що із самого початку свого існування "Наша Україна" декларувала, що вона ставить за мету утвердити в Україні "демократичні цінності та моральну політику", заявляла про необхідність внесення змін до Конституції України, запровадження пропорційних виборів, формування Кабінету міністрів парламентською більшістю.

"Однак, коли довелося обирати між реформою політичної системи та міражем майже необмеженої особистої влади, "Наша Україна" без зайвих докорів сумління забула і про демократичні ідеали, і про мораль в політиці, і про всі інші свої благі наміри", – говориться в заяві.

СДПУ(о) також висловлює переконання, що незважаючи на "відчайдушний опір "Нашої України", до президентських виборів зміни до Конституції будуть внесені, і закликає центристські та ліві парламентські фракції "консолідуватися і зробити все належне для того, щоб імплементація конституційних змін відбулася якомога скоріше".

В заяві СДПУ(о) також висловлює переконання, що резерви для результативного голосування є "цілком достатніми".

Об’єднані соціал-демократи розглядають як "принципово важливий" момент співпрацю усіх центристських та лівих політичних сил у межах широкої неформальної коаліції щодо запровадження змін до Конституції.

"Досягнута лівоцентристська згода торує шлях до переорієнтації вектору політичного розвитку України у напрямі формування соціальної держави і зміцнення демократичних тенденцій. Якщо праві політичні сили не схаменуться й не покладуть край своїм безвідповідальним спробам заблокувати політичні зміни, вони наразять себе на ризик остаточної дискредитації та політичної ізоляції", – говориться в заяві.

Читайте також:

КУЧМА ОБІЦЯЄ ЗАКІНЧИТИ ПОЛІТРЕФОРМУ ДО ВИБОРІВ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News