Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навіть при Януковичі - єдиному кандидаті СПУ піде на вибори окремо

Четвер, 15 квітня 2004, 16:51
Член фракції Соцпартії Йосип Вінський вважає, що висування Віктора Януковича єдиним кандидатом у президенти від "більшості" є черговою "піар-акцією влади".

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер він заявив, що це рішення "більшості" ніяк не вплине на рішення соціалістів йти на президентські вибори самостійно.

На питання про можливу зміну рішення лідера СПУ Олександра Мороза на користь приєднання до опозиційної коаліції для посилення позицій лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенко Вінський підкреслив: "Може, це Ющенко потрібно буде підсилювати (позиції) Мороза, коли лідер "Нашої України" побачить, що програє Януковичу".

Говорячи про вплив рішення про висування Януковича єдиним кандидатом на хід політичної реформи, Вінський висловив упевненість, що "ці речі не слід поєднувати", оскільки на відміну від президентських виборів політична реформа – це стратегічний напрям, якого варто дотримуватися.

"Ми зробимо все від нас залежне, для того, щоб провести політичну реформу до президентських виборів", – завірив Вінський.

У той же час один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов вважає, що висування Віктора Януковича єдиним кандидатом у президенти від провладної більшості жодним чином не вплине на рішення опозиції про висування свого єдиного кандидата.

"Ми вже прийшли до створення коаліційного договору, який найближчим часом буде підписаний. Єдине питання залишається, щодо участі в коаліції Соціалістичної партії", – заявив Турчинов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, від рішення лідера СПУ Мороза "щодо спільної роботи або з тими, хто ініціював так звану конституційну реформу, або з демократичною опозицією" буде залежати "формат коаліції і проголошення єдиного кандидата".

У той же час, Турчинов висловив упевненість, що рішення Мороза "буде правильним і конструктивним".

Крім того, Турчинов заявив, що висування кандидатом Януковича не можна розглядати "поза контекстом того, що планується у Верховній Раді на наступному тижні".

"На наступному тижні адміністрація президента хоче, щоб Верховна Рада ратифікувала створення Єдиного економічного простору, де фактично Україні приділяється роль статиста, а всі рішення будуть ухвалюватись наддержавним органом, де більшість голосів, природньо, буде належати Росії", – нагадав народний депутат.

На думку Турчинова, збіг цих двох подій свідчить про те, "що Леонід Кучма, Віктор Медведчук, Віктор Янукович вирішили провести конвертування незалежності України в індульгенцію для проведення замість президентської виборчої компанії громадянської війни", у результаті якої хочуть залишитися при владі.

"Наскільки їм це вдасться, у всякому випадку, у мене є великі сумніви", – підкреслив Турчинов, нагадавши про "поразку влади" під час голосування по конституційній реформі.

"Усі їхні пертурбації і всі їхні перегруповування не будуть мати серйозного впливу на політичні процеси. Політичні процеси будуть розвиватися по сценарію об'єднаної демократичної опозиції", – упевнений один з лідерів опозиційного Блоку Юлії Тимошенко.

Читайте також:

На кожного "мудреця" вистачить реформ

Віктор Янукович: PR з Будуна

У вівторок Україна стане частиною ЄЕП і віддасть Росії Керченський канал

ЛИТВИН НЕ ВІРИТЬ, ЩО ЯНУКОВИЧ ДО КІНЦЯ БУДЕ ЄДИНИМ КАНДИДАТОМ

ТІГІПКО ГОВОРИТЬ, ЩО САМ БУВ АВТОРОМ ВИСУВАННЯ ЯНУКОВИЧА В ПРЕЗИДЕНТИ

ЯНУКОВИЧ ГОВОРИТЬ, ЩО СТАВ ЄДИНИМ КАНДИДАТОМ БЕЗ ФАЛЬСТАРТІВ

ЮЩЕНКО ДУМАЄ, ЩО НЕ ЯНУКОВИЧ БУДЕ ЙОГО ГОЛОВНИМ ВОРОГОМ НА ВИБОРАХ

КУЧМІСТИ РАЗОМ З КУЧМОЮ ВИСУНУЛИ ЯНУКОВИЧА В ПРЕЗИДЕНТИ. В ОБМІН НА ПОЛІТРЕФОРМУ

КУЧМА ОБІЦЯЄ ЗАКІНЧИТИ ПОЛІТРЕФОРМУ ДО ВИБОРІВ

Донецькі теж пропонують Януковича в президенти і підтримують вибір більшовиків

ЛИТВИН НЕ БУДЕ ПЕРЕГОЛОСОВУВАТИ ПОЛІТРЕФОРМУ. ПЕРЕД ПРОВАЛОМ ВІН ДЗВОНИВ КУЧМІ

КУЧМА ФІЛОСОФСЬКИ СПРИЙНЯВ ПРОВАЛ ПОЛІТРЕФОРМИ

МОРОЗ ГОВОРИТЬ, ЩО СОЦПАРТІЯ ПІДЕ НА ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА САМОСТІЙНО


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування