Симоненко розгадав ще один спосіб перемоги Ющенка за грузинським варіантом

Четвер, 15 квітня 2004, 17:42
Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко вважає, що американці намагаються в Україні створити систему підрахунків голосів і забезпечити грузинський варіант обрання Віктора Ющенка президентом України.

Такий коментар Симоненка у відповідь на рішення Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) реалізувати два спільних проекти з ЦВК загальною вартістю 10 млн. доларів поширила прес-служба КПУ.

Симоненко вважає, що "американці намагаються створити в нашій державі таку систему підрахунку голосів, яка б технологічно (програми підрахунку голосів, механізми комунікацій тощо) та гуманітарно (фактичні "хабарі" окремим посадовцям, американська псевдодопомога громадським організаціям на користь Ющенко тощо) знаходилася під контролем Вашингтону".

Також, на думку Симоненка, американці "за участю у виборчому процесі різних недержавних фондів, які фінансуються із США, забезпечити грузинський варіант обрання Ющенка президентом України".

"Невже Україна сама не здатна профінансувати свої вибори, забезпечити конституційне право громадян обирати і бути обраними? Невже наші вітчизняні програмісти та вчені, які створили "Кольчугу", міжконтинентальні ракети, космічні двигуни та супутники, – такі нездари, що треба брати "подачки" американців?" – питає Симоненко.

"Невже український народ такий бідний (коли тільки в тіньовій економіці, поза офіційним українським бюджетом в 8,5 млрд. доларів, обертаються мільярди "зелених"), що потрібно залучати 10 "нещасних" американських мільйонів на вибори (а фактично на "хабарі")?" – говорить Симоненко.

"Ні, ні, і ще раз – ні! Народ України повинен самостійно визначати власну владу та політику, не допустити, щоб "політикани" торгували конституційними правами громадян та долею усього народу в цілому!" – підкреслює він.

Читайте також:

США кинуть на вибори президента України 13 мільйонів доларів


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...