Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балогу можуть зняти за день до виборів у Мукачевому. На нього подали три скарги до суду

Четвер, 15 квітня 2004, 21:18
Мукачівський міськрайонний суд почав розгляд трьох скарг від одного з кандидатів у мери Мукачевого, який вимагає скасувати реєстрацію кандидата на посаду міського голови Мукачевого Віктора Балоги.

Про це заявив у четвер депутат "Нашої України" Микола Катеринчук, повідомляє прес-служба блоку.

За його словами, скаржник прагне скасувати реєстрацію кандидата на посаду міського голови Мукачевого Віктора Балоги через те, що кандидат від блоку Віктора Ющенка є народним депутатом України і намагається отримати ще один мандат.

Друга скарга, за словами Катеринчука, стосується надрукованої у газеті "Дзеркало тижня" статті, де наводяться дані соціологічного опитування.

"Редакція видання розмістила цю статтю, порушивши заборону друкувати дані соціологічних досліджень за 10 днів до дня виборів. Але Балога давав свій коментар за два тижні до виборів, і в тому, що така інформація була опублікована, вини кандидата немає. Це питання до редакції", – наголосив парламентарій.

Щодо третьої скарги, то вона, за словами народного депутата, стосується декларації про майновий стан Балоги. "Скаржник стверджує, що цифри, подані в декларації про майновий стан, є недостовірними і відрізняються від реальної суми приблизно на 200 гривень", – відзначив Катеринчук.

Він наголосив, що остання скарга вимагає проведення судово-фінансової експертизи і лише після цього суд може винести якесь рішення.

"Всі три скарги не є підставою для знаття кандидата, адже вони не впливають на результати виборів", – підкреслив представник "Нашої України".

Водночас Катеринчук вважає, що всі "три скарги будуть задоволені Мукачівським міськрайонним судом або винесені на розгляд тервиборчкому, і не важко здогадатися, яке рішення прийме комісія". "Після чого Балогу знімуть з перегонів за день до виборів, щоб кандидат не мав можливості оскаржити рішення суду", – додав він.

"Всі ці підстави є надуманими і навіть абсурдними, і з юридичної точки зору вони не є достатньо обґрунтованим. Але ситуація в Мукачевому така, що навіть якщо б Балога перейшов вулицю на червоне світло – суд знайшов би можливість зняти кандидата з перегонів", – заявив Катеринчук.

"Яким би не було рішення суду, мукачівська справа не завершується. Ми не ставимо крапки в цьому питанні", – зазначив народний депутат. Він наголосив, що "практика втягування судів у виборчі технології свідчить про те, що судова реформа вже не виправить ситуацію, а доведеться провести чистку судів".

Читайте також:

Мороз не підтримує єдиного кандидата-опозиціонера в Мукачевому

Апеляційний суд не визнав легітимності нових виборчих комісій у Мукачевому

ОБСЄ слідкуватиме за виборами в Мукачевому

Балога – найреальніший претендент на перемогу в Мукачевому


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування