Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук зустрівся з Кваснєвським і розповів про Януковича

П'ятниця, 16 квітня 2004, 10:21
Президент Польщі Олександр Кваснєвський зустрівся з головою адміністрації президента України Віктором Медведчуком під час його візиту до Польщі.

Про це у четвер у підсумковому випуску новин повідомив канал УТ-1.

Глава Адміністрації президента України поінформував про хід конституційної реформи в нашій державі та про рішення парламентської більшості висунути прем`єр-міністра Віктора Януковича кандидатом на президентські вибори.

Також сторони обговорили актуальні міжнародні проблеми та широке коло питань двосторонніх відносин. Зокрема, було досягнуто принципової згоди мінімізувати можливі наслідки для України та Польщі від розширення Євросоюзу.

Віктор Медведчук наголосив, що треба оптимізувати пропускний режим на кордоні між двома країнами та спростити процедуру митного контролю. Йшлося також про загострення ситуації в Іраку та про можливості співпраці в реалізації спільних проектів післявоєнної відбудови цієї країни, цитує повідомлення УТ-1 Огляд телеефіру.

Медведчук прибув до Варшави на засідання консультаційного комітету президентів України й Польщі, яке відбулося 15 квітня під головуванням глави адміністрації президента України та голови Бюро національної безпеки Польщі держсекретаря Маріка Сивця.

Під час засідання зокрема обговорювалась участь обох країн у військовій місії в Іраку.

Глава бюро національної безпеки при президенті Польщі Марек Сівець заявив, що Польща й Україна збережуть в Іраку свої військові контингенти.

"Ми хочемо направити в Ірак третю зміну військових, її чисельність буде така сама, як і нинішня", – заявив він.

Зараз Польща командує в Іраку багатонаціональною дивізією і сама тримає в цій арабській країні 2,5 тис. військовослужбовців, а Україна – 1,6 тис.

Сівець повідомив про намір забезпечити роботу аеропорту в Ель-Куті, де знаходиться український контингент.

Польський політик також висловився за те, щоб ООН у якнайшвидший час визначила мандат на перебування іноземних військ на іракській території в зв'язку з передачею 30 червня суверенітету іракській стороні, повідомляє Інтерфакс-Україна.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...