Ахметов перекупає у Ярославського гірничо-збагачувальний комбінат?

П'ятниця, 16 квітня 2004, 14:06
Компанія Ріната Ахметова "Систем Кепітал Менеджмент" отримала дозвіл Антимонопольного комітету на придбання частки статутного фонду ТОВ "Артанік", що у свою чергу володіє 35,74% акцій Північного гірничо-збагачувального комбінату.

Як повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету, "Систем Кепітал Менеджмент", яке діє на загальнодержавному ринку консалтингових послуг, надано дозвіл на придбання частки статутного фонду ТОВ "Артанік", яке діє на ринку цінних паперів.

Антимонопольний комітет повідомляє, що ця операція "забезпечує досягнення 50% голосів у вищому органі управління емітента".

Таким чином, "Систем Кепітал Менеджмент" може отримати контрольний пакет голосів в управлінні компанією, що фактично контролює Північний гірничо-збагачувальний комбінат.

Як відомо, компанія "Артанік" (Київ) наприкінці лютого 2004 придбала 35,74% акцій Північного гірничо-збагачувального комбінату у компанії "Незалежність" (Харків).

На той час "Артанік", а також харківські компанії "Незалежність" і "Українська металургійна компанія", які раніше володіли 35,74% акцій Північного ГЗК, була афільована з Укрсиббанком, який очолював представник харківської фінансово-промислової групи Олександр Ярославський, зазначає сайт Мінерал.Ру.

Як зазначали джерела, перепродаж 35,74% акцій Північного ГЗК, можливо, був пов'язаний з веденням справи про банкрутство комбінату.

"Артаніку" було дозволено придбати пакет акцій Північного ГЗК уже після того, як угода по купівлю акцій була завершена. Це було зроблено як виняток, оскільки "Артанік" є продавцем цінних паперів.

"Раніше "Артанік" не планувала брати участь в управлінні комбінатом, тепер планує, тому їй потрібен був дозвіл", – повідомило джерело в лютому "Українським новинам".

"Артанік" працює на ринку цінних паперів із липня 2003 р.

"Українська металургійна компанія" придбала 35,74% акцій Північного ГЗК у ФДМ у вересні 2002 р. за 89 млн. гривень, а в середині 2003 р. продала їх компанії "Незалежність".

У липні 2003 року Господарський суд Дніпропетровської області порушив справу про банкрутство Північного ГЗК за позовом компанії "Україна Трейдинг" (Харків).

Північний ГЗК входить у п'ятірку найбільших виробників залізорудної сировини. У 2003 р. Північний ГЗК збільшив у порівнянні з 2002 р. виробництво на 9,2%, або на 65,766 млн. гривень, до 779,972 млн. гривень, виробивши 7,549 млн. т концентрату і 5,899 млн. т окатишів.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...