Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не платитимуть компенсації родині Тараса Процюка

П'ятниця, 16 квітня 2004, 18:55
Вашингтон вирішив не надавати компенсацію родині телеоператора агентства Reuters українця Тараса Процюка, який загинув в Іраку у результаті обстрілу готелю "Палестина" американським танком.

Про це заявив заступник помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Стівен Пайфер, повідомляє Інститут масової інформації за посиланням на українську службу Бі-Бі-Сі.

15 квітня у Вашингтоні на конференції, присвяченій політиці США у відношенні України, Пайфер відзначив, що американська сторона провела своє розслідування цього інциденту й ознайомила з його результатом українську владу.

"Що стосується компенсацій, ми дуже співчуваємо родині, однак ми вирішили не надавати компенсації", – сказав він.

"На мою думку, важливо розуміти всі обставини: журналісти, які в той час перебували в Багдаді, свідомо вирішили поїхати до району бойових дій, у країну, яка була в стані, а це передбачає певний ризик", – додав Стівен Пайфер.

Організатором конференції виступила організація Actіon Ukraіne. У ній взяли участь представники Держдепартаменту США, громадських організацій, ЗМІ.

Телеоператор інформаційного агентства Reuters, українець Тарас Процюк загинув 8 квітня 2003 року в Багдаді в результаті обстрілу американським танком офісу в готелі "Палестина", де працювали журналісти.

Разом з Тарасом Процюком загинув його іспанський колега, тележурналіст каналу "Телесінко" Коусо. Представники США називають загибель журналістів нещасним випадком, однак журналістські організації заявляють про необхідність ретельного розслідування цього інциденту.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування