Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вважає, що Янукович не є єдиним кандидатом

П'ятниця, 16 квітня 2004, 19:50
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко вважає, що рішення про висунення Віктора Януковича єдиним кандидатом від влади не остаточне.

"Ще не вечір, давайте трохи зачекаємо. Не варто зосереджуватися на цій події. Ми ще можемо стати свідками непередбачуваних ситуацій, адже на сьогодні більшість провладних політичних сил не висували свого кандидата від влади", – сказав Ющенко у коментарі журналістам.

"Відбулося лише зібрання зломлених людей одразу після провалу конституційної реформи. Хтось залишав цю зустріч з відчуттям, що це лише прелюдія до теми єдиного кандидата, а хтось був переконаний, що в цьому питанні вже поставлено крапку", – зауважив Ющенко.

Він, як повідомляє прес-служба "Нашої України", додав, що суспільство ще може стати свідком різноманітних політичних сценаріїв і сюрпризів.

На думку Ющенка, Леонід Кучма ще остаточно не визначився щодо свого наступника.

"Це дуже непростий вибір, оскільки стиль Кучми в політиці і система, яку він збудував, вже вичерпалася. На сьогодні не залишилося інструментів, якими можна було б утримати нинішній баланс сил, і немає такої людини, яка могла б збалансувати клани", – зазначив Ющенко.

Він також не виключає, що деякі сили з оточення президента дуже рекомендують Кучмі піти на третій термін і відпрацьовують цей варіант.

Говорячи про провал політреформи 8 квітня, Ющенко сказав, що цей результат був очікуваний. Він зазначив, що "Наша Україна" провела багато зустрічей і консультацій з представниками різних політичних сил.

"Ці переговори засвідчили, що багато депутатів замислилися над змістом цієї реформи, побачили, яку загрозу вона несе, чим може обернутися її втілення для України", – заявив Ющенко.

"Цей режим ненависний суспільству, він позбавляє українців надій на добробут, на майбутнє. Добре, що критична маса депутатів усвідомили це, зрозуміли, що не можна допускати такого розвитку подій, і добре, що вони виявили свою громадянську позицію", – заявив Ющенко.

"До нас надійшла інформація, що напередодні голосування близько 80 народних депутатів України викликали в АП, де їх намагалися шантажувати, обіцяли їм привілеї з підтримку законопроекту №4105. Тому коли на табло висвітився результат голосування, ми були щиро раді, що парламентарії виявили громадянську позицію", – заявив Ющенко.

Читайте також:

ГОЛОВНА ЗАДАЧА КУЧМИ ПЕРЕД ЯНУКОВИЧЕМ – ПЕРЕМОГА НА ВИБОРАХ, А НЕ ПОЛІТРЕФОРМА

КУЧМА ТОПИТЬ ЯНУКОВИЧА ЗІЗНАННЯМИ В ЛЮБОВІ

ЮЩЕНКО ДУМАЄ, ЩО НЕ ЯНУКОВИЧ БУДЕ ЙОГО ГОЛОВНИМ ВОРОГОМ НА ВИБОРАХ

КУЧМІСТИ РАЗОМ З КУЧМОЮ ВИСУНУЛИ ЯНУКОВИЧА В ПРЕЗИДЕНТИ. В ОБМІН НА ПОЛІТРЕФОРМУ


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування