Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко підтримає політреформу Мороза, але щоб поруч не було Медведчука з порваною сорочкою

П'ятниця, 16 квітня 2004, 22:38
Фракція БЮТ готова підтримати зміни до Конституції, запропоновані Олександром Морозом, якщо одночасно з цим він підпише коаліційну угоду про висунення єдиного кандидата в президенти від опозиції.

Про це повідомила в ефірі "5 каналу" під час дебатів з Олександром Морозом Юлія Тимошенко.

"Ми готові сьогодні голосувати за ваш варіант змін до Конституції разом із підписанням коаліційної угоди", – сказала Тимошенко.

Як випливало із реплік Тимошенко, зміст змін до Конституції також має бути прописаний у коаліційній угоді і це має бути "узгоджений варіант" політичної реформи.

Вона запропонувала взяти за основу законопроект №4180, який уже був на першій експертизі у Конституційному суді, а після вилучення норми про вибори президента у Верховній Раді він був завізований лідерами СПУ, БЮТ і "Нашої України".

Олександр Мороз у відповідь нагадав, що саме ці норми він пропонував 8 квітня 2004, коли представляв свій проект змін до Конституції, однак "Наша Україна" і БЮТ відмовилися підтримувати взагалі будь-які зміни до Основного закону.

"Де гарантії [підтримання БЮТ і "Нашою Україною" змін до Конституції]?" – запитав Мороз у Тимошенко.

Він також сказав, що його "влада не цікавить як така", а він виступає за зміну системи.

Водночас Мороз вважає, що "можливі варіанти" у підтриманні соціалістами єдиного кандидата, якщо "Наша Україна" і БЮТ підтримають політреформу.

Коментуючи репліку в статті Тимошенко в "Українській правді", що Мороз підтримує проект Медведчука, лідер СПУ зазначив: "Це проект реформи, який я розробляв багато років, а Банкова до вересня 2003 відкидала його".

"Якщо реформа така гарна, то чому Кучма і Медведчук рвуть рубаху, щоб її провести?" – запитала Тимошенко.

На закиди Тимошенко Мороз також сказав, що вона "з перших уст керівництва СДПУ(о) краще знає про наміри цієї партії".

На це Тимошенко відповіла, що "людей, які мають інформацію і віддають її у кулуарах, предостатньо". Водночас вона відкинула спілкування з керівництвом СДПУ(о).

Мороз також пояснив необхідність зміни системи влади тим, що "мафію на мафію міняти не можна".

На це Тимошенко попросила Мороза пояснити, чому Соцпартія голосувала за закон про приватизацію "Укррудпрому": "Його внесли Суркіс і Медведчук, які хочуть приватизувати підприємство, якому належать наші надра".

Читайте також статтю Тимошенко "Танцюють всі!"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування