Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БАЛОГУ НЕ ЗНЯЛИ З ВИБОРІВ ЗА ЗАЛЯКУВАННЯ - ХОЧА UMC КАЖЕ ПРО ІНШЕ

Субота, 17 квітня 2004, 19:44
У суботу Мукачівський міськрайонний суд не ухвалив рішення, яке б давало підстави для зняття з виборів кандидата у мери міста від "Нашої України" Віктора Балоги.

До суду надійшов позов за підписами усіх п'ятнадцяти членів Мукачівської територіальної виборчої комісії. У позові вимагається "встановити факт грубого порушення" Балогою вимог закону про місцеві вибори.

Позивачи вимагали "заборонити Мукачівській територіальній виборчій комісії проводити подальші будь-які дії стосовно Балоги, передбачені календарним планом виборів до остаточного вирішення справи судом".

Суддя ухвалив рішення "припинити провадження у справі".

Підставою для позову став відкритий лист Балоги, якого 22 березня було надіслано рекомендованою поштою на домашні адреси членів ТВК.

Причиною написання листа було невиконання на той момент тервиборчкомом рішення суду від 13 березня 2004 зареєструвати Балогу кандидатом у мери.

У ньому, зокрема, Балога писав: "Я розумію, що все це відбувається не з Вашої ініціативи, що Вас використовують у своїх брудних оборудках певні політичні сили". Разом з тим висуванець "Нашої України" наголошував, що "відповідати за порушення Закону доведеться, раніше або пізніше".

Як стверджував присутній на судовому розгляді член ТВК Царегородцев, він "сприйняв цього листа так, що це погроза кандидата в мери міста", який, користуючись своїм становищем народного депутата, тисне на членів ТВК.

За його словами, уже "сам лист за підписом Балоги" було сприйнято ним з настороженістю, а коли він відкрив конверт, то йому "чітко стало зрозуміло, що це шантаж і погроза". Разом з тим, член ТВК не зміг конкретно процитувати, що ж саме у листі було сприйнято ним як погроза.

Юрист-представник МТВК також не зміг процитувати погрозу, котра містилася у листі Балоги. Відповідно до його пояснення суду, "якщо розглядати окремі слова, фрази, то погрози немає, але весь настрій цього листа дає підстави говорити, що він написаний у вигляді погрози членам ТВК, і не дивно, що він саме так був сприйнятий членами ТВК".

Як зізнався Царегородцев, він злякався, "тому що нічого доброго від цієї людини (Балоги) нема і не буде". "Його ім'я для мене називне", - додав Царегородцев.

За словами члена ТВК, коли він прочитав цього листа своїй сім'ї, у ній "почалися розмови, що коли це почне втілюватися в життя, ми тебе більше ніколи не побачимо", і що він "щезне на довгі роки".

Як зізнався позивач, спочатку він "не хотів ув'язуватися у цю справу, думав, що це пройде". Але його позиція змінилася, коли у п'ятницю він "подивився на десант з Києва" (у п'ятницю в Мукачеві відбувся мітинг, у якому взяв участь, зокрема, Віктор Ющенко).

Тоді, за словами Царегородцева, він "зрозумів, що ті погрози, що Балога пред'явив" йому, можуть реалізуватися.

Усього до справи було долучено вісім ідентичних листів (разом з листом до Царегородцева) на адресу різних членів ТВК, а також три конверти з-під них, на яких проштемпельовано дату 23 березня 2004.

Представник Балоги, адвокат Іван Фогель заперечив наявність погрози у листі народного депутата. Крім того, наголошує Фогель, Балога не міг порушувати закон про місцеві вибори вже навіть тому, що не був на той момент зареєстрований кандидатом на посаду міського голови.

Балогу було зареєстровано кандидатом на посаду міського голови тільки 2 квітня 2004. В той же час Царегородцев стверджує, що він отримав листа аж 4 квітня, коли Балогу уже було зареєстровано кандидатом у мери. Втім, жодних доказів дати надходження листа Царегородцев суду не надав.

Водночас, як повідомила прес-служба "Нашої України", на мобільні телефони абонентів UMC у Мукачевому надійшов неправдивий SMS, де повідомляється, що "Балога знявся на користь Нусера", висуванця на мера від СДПУ(о).

"Українська правда", Мукачеве

Читайте також:

Балога погрожує посадити в тюрму членів виборчкому в Мукачевому


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...