Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Родич Медведчука з групою "бритоголових" їздить по дільницях Мукачевого і "шантажує виборців"

Неділя, 18 квітня 2004, 00:00
Народні депутати, спостерігачі від блоку "Наша Україна" заявляють про порушення під час голосування на виборах мера Мукачевого та перешкоджання роботі спостерігачів.

Про це повідомляє прес-служба блоку "Наша Україна".

Зокрема, зазначає прес-служба народні депутати України Роман Безсмертний, Павло Качур, Ігор Гринів, Іван Іванчо та інші звернулися із заявою на ім’я начальника міліції Мукачевого пана Дернового, в якій сказано, що 18 квітня 2004 року в день виборів міського голови містом роз’їжджає "велика група осіб специфічної (кримінальної) зовнішності".

Народні депутати заявляють, що ці особи поводяться "зухвало й нахабно, вчиняючи дії, несумісні з чинним законодавством України". Зокрема, з виборчих дільниць №3, 5, 18, 22, 25 було "силою виштовхано" на вулиці спостерігачів. На виборчій дільниці №8 було побито двох журналістів. Також дані особи "постійно шантажують і залякують виборців, провокують масові заворушення".

Народні депутати України стверджують, що керують діями чисельного злочинного угруповання громадяни Пауль (на прізвисько "Чалий"), Іщенко (прізвисько – "Кіфля"), Шиндила (прізвисько – "Молдаванин") та Чубірко, чоловік сестри дружини Медведчука.

Парламентарі у своїй заяві вказують державні номера авто, якими роз’їжджають згадані вище особи та їх підлеглі і просять начальника міліції міста з’ясувати мету перебування на виборчих дільницях підозрілих осіб і вжити заходів щодо забезпечення правопорядку і законності при проведенні повторних виборів міського голови Мукачева.

В то же час, народний депутат України Євген Жовтяк, який перебував на виборчій дільниці №8, заявив, що на нього зранку було скоєно напад.

За словами народного депутата, акредитованого на виборах у якості спостерігача, коли він знімав помічені порушення виборчого процесу на відеокамеру, до нього "підійшла група бандитів і почали силоміць виривати з рук камеру".

"На моє звернення до представників правоохоронних органів, які знаходилися на дільниці, втрутитися в ситуацію і припинити свавілля, міліціонери жодним чином не відреагували, а лише спостерігали за бійкою", – повідомив народний депутат, до якого молодики застосували силу.

Він заявив, що подасть заяву до генпрокуратури з приводу злочинної бездіяльності правоохоронців.

Народний депутат Петро Олійник повідомив, що зараз готуються відповідні запити в місцеву прокуратуру щодо бездіяльності міліції під час порушення законодавства на виборчих дільницях.

В той же час, народний депутат України Сергій Тєрьохін, який спостерігає за виборами міського голови Мукачева на 18 дільниці повідомив, що на даній дільниці "працює" людина, яка представила посвідчення перекладача з угорської мови. У результаті з кожним ромом, котрий говорить, що є не письменним, перекладач заходить в кабінку для голосування і допомагає йому проголосувати.

За словами Сергія Тєрьохіна, при його зауваженні голова дільничної комісії повівся "не чемно, намагаючись виштовхнути народного депутата із дільниці". Також Сергій Тєрьохін наголосив, що перекладач "допомагає голосувати неписьменним ромам виключно за одну кандидатуру – улюбленця СДПУ(о) Ернеста Нусера".

На 18 дільниці у список виборців внесено 1222 виборця і Сергій Тєрьохін запевнив, що незважаючи на результати виборів на дільниці, "Наша Україна" наполягатиме на скасуванні результатів виборів по даній дільниці через грубе порушення чинного виборчого законодавства.

Прес-служба також наголошує, що практично на всіх виборчих дільницях голови комісій не дозволяють бути присутніми під час голосування представникам громадських організацій, народним депутатам та журналістам.

Окрім цього "Наша Україна" відзначає правопорушення під час формування списку виборців. Так, на виборчій дільниці №16 з виборів міського голови Мукачева виборець Плеша Анізія Теодорівна, 1932 року народження, повідомила, що її включено до списку виборців тричі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування