В МУКАЧЕВОМУ ПЕРЕМІГ НУСЕР З СДПУ(О)?

Понеділок, 19 квітня 2004, 10:20
За неофіційними попередніми даними Мукачівської міської територіальної виборчої комісії міським головою Мукачевого обрано Ернеста Нусера. "Наша Україна" заявляє про підтасування результатів, оскільки, за її даними, на виборах найбільшу кількість голосів набрав представник блоку Віктор Балога.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар Комітету виборців України Олександр Черненко, Мукачівський тервиборчком близько 3.00 ночі оголосив про те, що на виборах переміг Нусер з відривом від Балоги в 5 тис. голосів.

За словами Черненка, про це заявив і представник СДПУ(о) народний депутат Нестор Шуфрич.

Разом з тим, тервиборчком дотепер не оприлюднив привселюдно попередні результати виборів і не дав можливості ознайомитися кандидатам, зокрема, Балозі, із протоколом про результати виборів, що передбачено законом.

Балога повідомив агентству, що штаб блоку "Наша Україна" має на руках протоколи з "мокрими" печатками практично всіх дільничних виборчих комісій, крім двох.

Згідно з цими протоколами, у виборах взяли участь 33978 виборців, з них за Балогу проголосували 19385, за Нусера - 13898. Таким чином, вибори виграв Балога з відривом у 5,5 тис. голосів.

"Я сприймаю усе з жахом і не розумію, до чого ми прийшли. Комісія робить, усе, що хоче. Це наша демократія?", - заявив він.

Одержати офіційне підтвердження результатів виборів агентству поки не вдалося.
Черненко заявив, що на виборах було зроблено все, щоб вони були визнані недійсними.

Зокрема, уночі на двох дільницях "бритоголові молоді люди" учинили погроми, при чому, саме на тих, де були присутні спостерігачі від ОБСЄ.

"Думаю, з боку ОБСЄ будуть дуже різкі заяви про порушення. Комітет виборців України також вважає, що усе, що відбувалося в Мукачевому знаходиться поза законом", - заявив він.

Читайте також:

БАЛОГА З "НАШОЇ УКРАЇНИ" ПЕРЕМІГ У МУКАЧЕВОМУ, свідчить екзіт-пол

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...