Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" і БЮТ попередили кучмістів, що зірвуть ратифікацію ЄЕП

Понеділок, 19 квітня 2004, 14:25
В українському парламенті досить голосів для ратифікації угоди про створення Єдиного економічного простору в рамках СНД.

Про це заявив в інтерв'ю журналістам у понеділок постійний представник президента у Верховній Раді Олександр Задорожній.

"Більшість голосів для цього (для ратифікації) існує", – сказав він, уточнивши, що, як завжди виникає питання: чи дадуть можливість працювати Верховній Раді і голосувати.

Говорячи про розгляд цих угод у парламенті, Задорожній сказав: "Зрозуміло, що питання політичні".

Він відзначив, що в ході погоджувальної ради відбулася дискусія про те, що ці документи неконституційні, і спробували знайти привід, щоб їх не розглядати. У той же час більшість присутніх не погодилися підтримати таку пропозицію.

Задорожній підкреслив, що це питання у вівторок розглядатиметься у парламенті.

Однак за його словами, дві фракції ("Наша Україна" і БЮТ) заявили про те, що будуть блокувати роботу парламенту і не дадуть можливості розглядати ці питання синхронно з Державною Думою Росії, парламентами Казахстану і Білорусії.

"На сьогоднішній день зрозуміло, що ратифікація угоди про ЄЕП із застереженнями, які висловив президент, можлива", – підкреслив Задорожній.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи можливе проведення голосування по цьому питанню бюлетенями, Задорожний нагадав, що регламент парламенту не передбачає такого голосування з цього питання.

"Але, як довела Верховна Рада, вона може змінити всі, навіть погоду", – сказав постпред президента.

Як повідомлялося, законопроект про ратифікацію Верховна Рада розгляне 20 квітня. Спікер Володимир Литвин висловив упевненість, що парламент ратифікує угоду про ЄЕП у межах, які не будуть суперечити Конституції і міжнародним зобов'язанням України.

"Позиція парламенту України викладена. Ми – за поглиблення економічного співробітництва, за те, щоб мати нові інструменти, механізми реалізації нашої економічної політики, але ми проти створення наддержавних структур", – сказав спікер в інтерв'ю журналістам після зустрічі з тимчасовим виконувачем обов'язків президента Литви, спікером Сейму Артурасом Паулаускасом.

"Питання буде виноситися про ратифікацію саме з цими застереженнями", – додав він.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

У вівторок Україна стане частиною ЄЕП і віддасть Росії Керченський канал

У Симоненка виявилися брати в Казахстані. І він радий скоріше з ними об'єднатися

Останній шанс Росії зробити з України колонію

ЄЕП: економічна примара, геополітичне фіаско

Напередодні ЄЕП: Кучма проти дипломатів

Проект Закону України "Про ратифікацію Угоди про формування Єдиного економічного простору" і його оцінку читайте тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування