ПУСТОВОЙТЕНКО НЕ ОБІЦЯВ ПІДТРИМАТИ ЯНУКОВИЧА ЯК ЄДИНОГО КАНДИДАТА

Понеділок, 19 квітня 2004, 17:44
Лідер НДП Валерій Пустовойтенко заявляє, що не давав обіцянки підтримувати Віктора Януковича єдиним кандидатом на виборах президента.

Про це ідеться у заяві Пустовойтенка, поширеній у понеділок.

"Я переконаний, що партія, у лавах котрої перебувають близько 300 тисяч партійців, має право обирати свій шлях, а також випробувати власні сили у президентських перегонах. Обіцянок підтримувати іншого кандидата я не давав", – сказав Пустовойтенко.

Він додав, що єдиним кандидатом повинен бути той, кого підтримують "не окремі партійні лідери чи політичні фігури, а переважна більшість громадян України".

Пустовойтенко нагадав, що після виборів-2002 колишні партнери по блоку "За єдину Україну" розійшлися по окремих фракціях, "дехто з них більше орієнтувався на задоволення власних політичних амбіцій і нехтував інтересами колег-депутатів з інших партій".

"Рівноправні стосунки всередині парламентської більшості були підмінені "законами конкуренції", які не створюють довіри та взаємної підтримки. В результаті голосування за Конституційну реформу засвідчило хиткість створеної конструкції і фактичну відсутність не лише політичної, але вже й "арифметичної" більшості", – зазначив Пустовойтенко.

"Сьогодні можна говорити лише про наявність Координаційної ради, яка навіть не завжди може скоординувати роботу своїх депутатів", – додав він.

Пустовойтенко сказав, що його та "колегам" з НДП "важко орієнтуватися на ненадійні домовленості окремих політиків".

"Тому, готуючись до наступних президентських виборів, ми керуємося, насамперед, програмними документами нашої партії, рішеннями її керівних органів. Політрада НДП ще у листопаді 2003-го року ухвалила рішення щодо висунення власного кандидата від Народно-демократичної партії на виборах президента України".

"Партійні збори та конференції, які вже відбулися в сільських, селищних, районних та міських партійних організаціях, у переважній більшості підтримали кандидатуру голови НДП. Таку ж думку розділили й учасники наради голів обласних організацій НДП, яка відбулася 16 квітня нинішнього року в Житомирі. Попереду обласні партійні конференції та з’їзд НДП, котрий ухвалить остаточне рішення щодо висунення власного кандидата та підтримки єдиного кандидата", – сказав Пустовойтенко.

Як відомо, минулої середи під час зустрічі лідерів фракцій і партій більшості з президентом України було заявлено про висунення прем'єра Віктора Януковича єдиним кандидатом в президенти. Серед лідерів, які були на зустрічі, також був присутній Валерій Пустовойтенко.

Із розповіді політкоординатора більшості Степана Гавриша випливало, що Пустовойтенко не виступав на цій зустрічі і не сказав, він за чи проти кандидатури Януковича.

Читайте також:

Литвину не сподобалося, як висунули Януковича в президенти

КУЧМА ОБІЗВАВ ОПОЗИЦІЮ ІМПОТЕНТАМИ

ГОЛОВНА ЗАДАЧА КУЧМИ ПЕРЕД ЯНУКОВИЧЕМ – ПЕРЕМОГА НА ВИБОРАХ, А НЕ ПОЛІТРЕФОРМА

КУЧМІСТИ РАЗОМ З КУЧМОЮ ВИСУНУЛИ ЯНУКОВИЧА В ПРЕЗИДЕНТИ. В ОБМІН НА ПОЛІТРЕФОРМУ

Танцюють всі!

Леонід Кучма вже не "перший, але й не "другий"...

Гавриш: Кучма сказав, що підтримує висунення Януковича, бо у нього найвищий рейтинг. Медведчук не втручався

На кожного "мудреця" вистачить реформ

Віктор Янукович: PR з Будуна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News