Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білокнь не прийшов у парламент, бо він на лікарняному. А заступник не знав, що сказати

Вівторок, 20 квітня 2004, 00:00
Перші особи Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України не прийшли до Верховної Ради для надання інформації про події навколо виборів у Мукачевому.

Як повідомив спікер Володимир Литвин, відкриваючи вечірнє засідання, "голова СБУ приймає іноземну делегацію, підписує якісь документи".

Водночас керівник СБУ пообіцяв прийти до парламенту у середу, коли, за виразом Литвина, Верховна Рада "по повній програмі розгляне це питання".

Литвин також сказав, що міністр внутрішніх справ Микола Білоконь з 12 квітня перебуває на лікарняному.

Замість Білоконя до парламенту прийшов один із його заступників – виконувач обов’язків міністра на період його хвороби.

Доповідаючи перед депутатами, заступник міністра внутрішніх справ Гусаров проінформував, що до Мукачевого направлена оперативна слідча група, зважаючи на заяви депутатів. Він також зазначив, що порушено 3 кримінальні справи за фактом побиття депутатів.

Коментуючи ситуацію зі зникненням бюлетенів з Мукачівської мерії, заступник міністра пояснив депутатам, що мукачівським міським відділом здійснювалася цілодобова охорона будинку.

Він зазначив, що з 21:30 до 23:30 в приміщенні мерії відбувалося засідання парламентської комісії на чолі з Зінченком, по завершенні якого двоє з трьох дверей залишитися відчиненими.

Гусаров відзначив, що основним завданням міліції була охорона парламентської комісії на чолі з Зінченком, а не приміщення мерії.

Однак, зауважив він, 2 працівників міліції, Жемига та Кочубей, залишилися здійснювати нагляд за дотриманням громадського порядку на вході та поблизу мерії.

За словами заступника міністра, близько 2:15 вони почули звук сигналізації біля тильної сторони воріт, але нічого не виявили. Після цього вони піднялися на другий поверх 4-поверхової будівлі і знайшли розкидані папери та пана Левандовського, що мав охороняти бюлетені, який лежав зі зв'язаними ногами і руками.

Як зазначив потерпілий, коли він дрімав, до нього підійшли троє невідомих, які його зв'язали та наказали мовчати. Нападників він не упізнав, бо було темно.

В той же час на другому поверсі в приймальні депутата Балоги, де зберігалися бюлетені, був пошкоджений замок, відкриті опломбовані двері, розкидані папери, розірвані пакунки з документами, бюлетенями та печатками дільничних комісій. Гусаров доповів, що вилучено відбитки пальців та сліди ніг.

Він також зазначив, що на місце події виїхала оперативна група на чолі з Зубчуком, яка докладе всіх зусиль для розкриття справи.

Відповідаючи на питання депутата Луценка, чи знали представники МВС про концентрацію кримінальних елементів, Гусаров сказав, що всім відомо, що була напружена ситуація в місті, тому було задіяно 270 працівників, але потреби в використанні 130 осіб резерву не було, як і не було необхідності направляти додаткових представників.

Заступник міністра не зміг пояснити, чому депутат Шуфрич не зміг потрапити до приміщення мерії, коли чекав початку засідання комісії на чолі Зінченка, яке, за словами представника СДПУ(о), так і не відбулося.

Гусаров не зміг відповісти і на питання більшості представників опозиції, зокрема члена СПУ Луценка щодо того, чому "єдиним захисником" протоколів голосування і бюлетенів був 73-літній вартовий.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування