В Москві переконують Україну у вигідності ЄЕП

Вівторок, 20 квітня 2004, 12:20
Москва вважає, що ратифікація документів, за яку повинні проголосувати у вівторок парламенти Росії і України, вигідна обом державам.

"Ці документи, за нашою оцінкою, безумовно, відповідають інтересам Росії, тому що вони упорядковують ряд питань, які залишаються невирішеними в наших двосторонніх відносинах", – сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров у вівторок журналістам після закінчення закритих парламентських слухань комітету у справах СНД Держдуми РФ.

Зі слів Лаврова, ратифікація цих документів допоможе зміцнити російсько-українські відносини загалом. "І угода про Єдиний економічний простір (ЕЭП) передбачає інтеграцію України в рамки "четвірки" Росія-Білорусія-Казахстан-Україна, і самі ці факти з всією очевидністю кажуть про те, що ці договори і угоди повною мірою в наших інтересах, так само як і в інтересах України", – додав міністр.

Держдума Росії і Верховна Рада України мають ратифікувати два договори: про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, а також про російсько-український державний кордон. Одночасно передбачається ратифікація чотиристоронньої (Росія, Україна, Білорусія і Казахстан) угоди про формування єдиного економічного простору.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування