Росія ратифікувала угоду про ЄЕП без застережень

Вівторок, 20 квітня 2004, 17:03
Держдума Російської Федерації на пленарному засіданні у вівторок ратифікувала Угоду про формування Єдиного економічного простору (ЄЕП) на території країн СНД.

При необхідних 226 голосах за ратифікацію документа проголосували 408 депутатів, "проти" – 7, утримався один депутат, повідомляє РІА "Новини".

Угоду про формування ЄЕП підписали президенти Росії, Білорусії, Казахстану й України в Ялті 19 вересня 2003 року.

Угода встановлює, що в рамках ЄЕП поєднуються митні території країн – учасників угоди, і з огляду на їхні економічні системи виробляються єдині принципи, які забезпечують вільний рух товарів, послуг, капіталів і робочої сили. Таким чином, мова йде про створення регіонального загального ринку за допомогою проведення єдиної зовнішньої торговельної і погодженої податкової, грошово-кредитної і валютно-фінансової політики.

Представляючи документ, глава комітету Держдуми із справ СНД і зв'язків зі співвітчизниками Андрій Кокошин відзначив, що принципово новим моментом у цьому інтеграційному проекті є згода України на участь одночасно з Росією в міждержавному об'єднанні країн – членів СНД.

"Саме українська участь важлива для активізації багатобічних інтеграційних процесів у рамках СНД, хоча по багатьом групам товарів Україна і Росія є конкурентами, а не партнерами", – відзначив депутат.

У свою чергу, офіційний представник президента РФ при розгляді документу, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі РФ Дмитро Сухопаров відзначив, що угода відповідає національним інтересам РФ і не суперечить російському законодавству.

"Угода забезпечує підвищення рівня національних виробників, ріст взаємного товарообігу", – додав Сухопаров.

Він також відзначив, що на відміну від попередніх угод у рамках СНД угода про ЄЕП передбачає, що сторони передають частину національних повноважень єдиному регулювальному органу при вирішенні загальних економічних питань, розробці спільної зовнішньоторговельної і митної політики.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...