ЮЩЕНКО ПРИХОДИВ ДО КУЧМИ ВИМАГАТИ ЗВІЛЬНЕННЯ МЕДВЕДЧУКА, БІЛОКОНЯ І РІЗАКА

Вівторок, 20 квітня 2004, 18:10
Лідер Нашої України Віктор Ющенко заявляє, що під час зустрічі з президентом Леонідом Кучмою поставив перед ним вимогу звільнення міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя, глави адміністрації президента Віктора Медведчука, губернатора Закарпаття Івана Різака та начальника обласної міліції.

Про це Ющенко повідомив у коментарі журналістам після зустрічі з дипломатами стосовно подій у Мукачевому.

"Мотив цієї зустрічі був єдиний – нинішня ситуація на Закарпатті сформована президентом, це він відмінив перемогу попереднього мера Василя Петьовки, і від цієї точки почалися нинішні процеси", – сказав Ющенко.

Він пояснив, що вимагає звільнення Білоконя, "оскільки керівник МВС з першого епізоду і до останнього був на боці бандитів".

Ющенко називав Медведчука "організатором і натхненником" подій на Закарпатті. Закарпатський губернатор Різак, за словами Ющенка, "дав злочинне розпорядження після вісімнадцятої години неділі, коли не вдалося скинути бюлетені, почати сценарій маніпуляцій протоколами".

Ющенко пояснив, що вимога звільнення цих чотирьох людей міститься у проекті постанови Верховної Ради, внесеному "Нашою Україною".

Ющенко сказав, що Кучма був "здивований, оскільки багато обставин були йому невідомі". Ющенко додав, що на зустрічі крім нього були ще чотири депутати нашої України та уповноважена з прав людини Ніна Карпачова.

"Якщо до цього президент не знав, то я хотів, щоб з сьогоднішнього дня він знав про скривджений вибір мукачівців".

За інформацією керівника прес-служби "Нашої України" Ірини Геращенко, на зустрічі, яка тривала дві години, були також присутні народні депутати Петро Олійник, Микола Поліщук, Юрій Павленко, Євген Червоненко.

"Лідер "Нашої України" наголосив під час дискусії, що юридичні факти свідчать про перемогу Віктора Балоги на виборах міського голови Мукачевого. На користь цього свідчать протоколи дільничних комісій, копії яких депутати продемонстрували главі держави, і згідно з якими за Балогу проголосували 19385 громадян. Також були наведені факти опитування "екзіт-пол", – повідомила Геращенко.

Представники "Нашої України" висловили сподівання, що президент сприйняв їхню позицію.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News