Ющенко, Тимошенко і Мороз переконували Захід прислати побільше "запобіжників" фальсифікації

Вівторок, 20 квітня 2004, 19:56
Опозиційні сили парламенту сподіваються, що після подій у Мукачевому ОБСЄ почне спеціальне спостереження за виборами в Україні.

"Ми очікуємо, що ОБСЄ зможе запровадити нетрадиційну, посилену процедуру спостереження за президентськими виборами", – сказала лідер БЮТ Юлія Тимошенко після зустрічі з дипломати іноземних держав у вівторок у Києві.

"Ми повинні зробити один серйозний висновок – події в Мукачевому відкрили карти і чітко показали, як буде діяти влада під час виборів", – додала вона.

За словами Тимошенко, те що дипломати почули про події у Мукачевому, "справило на них тяжке враження".

Водночас вона відзначила, що багато учасників зустрічі були в Мукачевому і бачили на свої очі все, що відбувалося.

Тимошенко також сказала, що опозиція очікує на реакцію міжнародних структур, а її представники збираються виступити стосовно останніх подій на сесії ПАРЄ, яка почнеться наступного понеділка.

Олександр Мороз після зустрічі з дипломатами сказав, що "бандитизм став інструментом влади", і так само відбувалося під час минулих президентських виборів та виборів до парламенту 2002 та довиборів у мажоритарних округах.

"Треба зламати механізм узурпації влади через зміну системи влади", – наголосив Мороз.

Віктор Ющенко сказав, що дипломатам були роздані пакети документів та відеокасети з матеріалами про події в Мукачевому.

Він також відзначив, що присутність іноземних громадян як спостерігачів, "позитивно відбилася на демократичному процесі в Мукачевому" – саме завдяки дипломатам влада не змогла провести вкидання бюлетенів чи неправильний підрахунок голосів, і тому пішла на силові дії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування