Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Інтерпайп" і "донецькі" об'єдналися, щоб купити "Криворіжсталь"?

Вівторок, 20 квітня 2004, 20:45
Створення рядом найбільших корпорацій України промислово-фінансового консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз" (Дніпропетровськ) з метою інвестування в гірничо-металургійний комплекс і можливою участю у приватизації найбільшого меткомбінату "Криворіжсталь" є позитивною тенденцією, вважає голова Фонду держмайна України Михайло Чечетов.

"Утвориться могутній інвестиційний пул декількох могутніх корпорацій там, де рахунок пішов на мільярди. Я тільки вітаю, коли власні інвестори об'єднуються, утворюють могутній інвестиційний пул і беруть участь у приватизації", – сказав Чечетов агентству.

Він нагадав, що у випадку приватизації "Криворіжсталі" тільки стартова ціна пропонованого до продажу пакету складе близько 4 млрд. грн.

"Якщо вони готові заплатити 1 млрд. доларів – це треба тільки вітати", – підкреслив Чечетов і додав, що незалежно від об'єднання вітчизняні інвестори "будуть грати за нашими правилами".

Говорячи про можливу конкуренцію таких об'єднаних вітчизняних структур з іноземним капіталом, глава ФДМ сказав: "Нехай заходять іноземці, але я вже говорив, що ми давно повинні визначити глибину проникнення іноземного капіталу – у нас він подекуди занадто далеко заходить".

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет України на минулому тижні дав згоду на створення консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз", у який увійдуть дев'ять учасників: корпорація НПІГ "Інтерпайп" та афільовані з нею Нижньодніпровський трубопрокатний завод, українсько-кіпрська компанія "Байп", банк "Кредит-Дніпро" і страхова компанія "Аура", а також меткомбінат "Азовсталь", Авдїївський коксохімічний завод і коксохімічний завод "Маркохім", ЗАТ "Укрінвест" і компанія "Укрінвест".

"Криворіжсталь" – найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%. Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск понад 6 млн. тонн прокату, близько 7 млн. тонн сталі і більш 7,8 млн. тонн чавуну.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Пінчук і Ахметов увійдуть в один консорціум


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...