На думку Кучми, від роботи Азарова немає навіть запаху

Середа, 21 квітня 2004, 11:31
Президент України Леонід Кучма піддав різкій критиці Кабінет міністрів за стан справ в адміністративній реформі, зокрема, за втручання міністерств у господарську діяльність підприємств.

"Адміністративною реформою сьогодні не пахне", – сказав президент у середу в ході конференції, присвяченої стратегії стійкого розвитку і структурної інноваційної перебудови української економіки на 2004-2015 роки.

"Якщо ми вгорі, як кажуть, помахали ручкою, потім скоротили, потім у 10 разів збільшили… Ви подивіться, ви ж міністр фінансів. Апарат управлінський виріс набагато. Так в чому адміністративна реформа? У кількості міністерств або кількості заступників? Ні, звичайно", – сказав Кучма, звертаючись до віце-прем'єра, міністра фінансів Миколи Азарова після його доповіді.

"Адміністративна реформа – в тому, щоб міністерства перестали втручатися в роботу підприємств, щоб перестали контролювати грошові потоки. Я не думаю, що це робиться в інтересах підприємств, і ви це чудово знаєте. А реформа в тому, щоб бюджетні гроші дійшли до цілі", – сказав президент.

"Якщо ми виділяємо (гроші з бюджету), щоб вони туди пішли, а не пройшли через 10 структур, а тим, кому треба, – на горіхи тільки дісталося", – додав Кучма.

Він також зазначив, що на Азарові як на "начальникові штабу уряду" лежить вся організаційна робота з проведення адмінреформи. "Ми в реформуванні системи нашої зупинилися", – сказав президент.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...