Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв вимагає від "Нашої України" надати протоколи

Середа, 21 квітня 2004, 12:03
Генпрокурор Геннадій Васильєв просить "Нашу Україну" надати протоколи виборів в Мукачевому, які вона має.

Про це він заявив під час доповіді у парламенті у вівторок, відповідаючи на питання депутатів.

Васильєв повідомив, що наразі до прокуратури подано 16 заяв про порушення процедури виборів та про порушення порядку та громадської безпеки у Мукачевому.

Він зазначив, що до прокуратури звернувся чоловік, якого "з хуліганських спонукань" побили на дільниці № 8, є заяви про конфлікт на дільниці між депутатом Джоржиком та головою дільничної комісії, під час якого було розірвано бюлетень, а також про хуліганські дії на дільниці №8, де побили народного депутата Поліщука.

Васильєв також повідомив, що до місцевого суду подана скарга кандидата в мери Свириди, який просить "визнати вибори в Мукачевому недійсними через дії кандидата Нусера".

Генпрокурор також відзначив, що є повідомлення до органів прокуратури, що на руках народних депутатів є матеріали про набрання більшості голосів на виборах кандидатом Віктором Балогою та заява депутата Іванчо про фальсифікацію виборів, але, за словами Васильєва, ці докази не були передані працівникам прокуратури, зокрема й під час їх поїздки до Мукачевого.

Васильєв звернувся до депутатів "Нашої України" з проханням надати протоколи виборів в Мукачевому, які є в них на руках.

Прокурор також повідомив, що вже порушено кримінальну справу за фактом побиття депутатами двох міліціонерів, вилучення в них значка та двох відеокамер. Він також відзначив, що є ще 7 заяв про побиття та завдання депутатам тілесних ушкоджень.

Васильєв сказав, що вивчаються відеозаписи з місця сутичок.

Він також відзначив, що вивчається "факт хуліганства під час проникнення до мерії та завдання тілесних ушкоджень сторожу, що охороняв бюлетені і протоколи виборів, а також уживаються заходи для розслідування "відсутності майже 5 тисяч бюлетенів та всіх протоколів".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування