Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВІДСТАВКИ МЕДВЕДЧУКА ХОЧУТЬ 214 ДЕПУТАТІВ. Але це не допомогло

Середа, 21 квітня 2004, 14:22
Парламент України в середу не підтримав проект постанови, яка пропонує звернутися до президента Леоніда Кучми з проханням звільнити з займаних посад голову адміністрації президента Віктора Медведчука, міністра внутрішніх справ Миколу Білоконя і главу Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака.

Цей проект був внесений лідером фракції "Наша Україна" Віктором Ющенком, лідером БЮТ Юлією Тимошенко і членом фракції Соцпартії Йосипом Вінським.

За нього проголосували 214 депутатів з необхідних 226-ти.

У проекті пропонувалося просити президента звільнити Медведчука за дії, що призвели до порушення виборчих прав громадян і дестабілізації політичної ситуації в Мукачевому.

Депутати від опозиції пропонували висловити недовіру і звільнити Білоконя за неналежне виконання ним своїх обов'язків.

Автори постанови також пропонували звернутися до генерального прокурора з проханням порушити кримінальну справу стосовно глави тервиборчкому Юрія Перести і членів виборчкому – "за підробку і фальсифікацію".

Пропонувалося також звернутися до глави Верховного суду з проханням дати оцінку роботі Мукачівського міськрайонного суду.

Розгляд "мукачівського питання" у парламенті на цьому завершився, і головуючий перший віце-спікер Адам Мартинюк закрив засідання.

Перед цим парламент не підтримав пропозицію провести таємне голосування щодо проекту постанови, що пропонує рекомендувати президентові звільнити Медведчука з посади глави АП.

За це рішення проголосували 220 депутатів при необхідних 226.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування