Васильєв просить Верховну Раду не призначати заступника Піскуна до КС

Середа, 21 квітня 2004, 16:34
Генеральний прокурор Геннадій Васильєв просить не призначати суддею конституційного суду екс-заступника генерального прокурора України Сергія Винокурова.

Про це говориться в листі, який Генеральна прокуратура направила до Верховної Ради напередодні розгляду у парламенті рішення про призначення Винокурова суддею КС, повідомляє прес-служба генпрокуратури.

У листі зазначається, що "два роки тому через неналежне виконання Винокуровим своїх обов’язків на посаді заступника генерального прокурора України було незаконно притягнуто до кримінальної відповідальності Юрія Вередюка, обвинуваченого у вбивстві гендиректора телекомпанії "Тор" Александрова".

Прокуратура відзначає, що у серпні 2001 року за дорученням генпрокурора України саме на Винокурова було покладено обов’язки організації розслідування цієї кримінальної справи й здійснення прокурорського нагляду з виїздом на місце події.

"У справі є свідчення про те, що Вередюк висловлювався про свою непричетність до вбивства, про фальсифікацію проти нього доказів. Втім, Винокуров не забезпечив проведення належних перевірок, а лише зобов’язав слідчих до якомога скорішого завершення розслідування по справі", – зазначається в листі генпрокуратури.

Генпрокуратура відзначає, що в результаті незаконно обвинувачений Вередюк помер, перебуваючи за ґратами. На сьогодні слідством встановлено його непричетність до злочину. "По справі доведено й факт фальсифікації доказів про вбивство Александрова з боку деяких працівників правоохоронних органів. Питання про притягнення їх до кримінальної відповідальності нині вирішується слідством", – говориться в листі.

Генпрокуратура зауважує також, що загалом нею завершено розслідування по справі за обвинуваченням 12 осіб у вчиненні низки навмисних вбивств. П’ятеро з них обвинувачуються у вбивстві Александрова. Справу буде передано до суду після того, як з її матеріалами ознайомляться обвинувачувані.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування