Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма не має наміру виводити війська з Іраку

Четвер, 22 квітня 2004, 13:51
Президент України Леонід Кучма заявляє, що український військовий контингент має намір діяти у складі багатонаціональної коаліції з підтримки миру й стабільності в Іраку до кінця її місії.

"Україна прийшла в Ірак з миротворчою місією. Ми не завойовники, не окупанти. Ми маємо намір виконати свій обов'язок до кінця. Ми не втечемо", – заявив Кучма в четвер в Бахчисараї.

Він також зазначив, що на нинішньому етапі не стоїть питання про збільшення чисельності українського контингенту.

В Іраку з вересня минулого року перебувають понад 1600 українських миротворців. За цей час в Іраку загинули четверо українських миротворців – один в результаті ДТП, один внаслідок необережного поводження зі зброєю, офіцер-перекладач покінчив з собою, а у вівторок, 6 квітня, загинув миротворець в ході бою в Ель-Куті. Ще понад 15 миротворців було поранено.

У парламент України неодноразово вносилися пропозиції про виведення з Іраку, однак жодна з них не знайшла підтримки.

Україна бере участь в миротворчих операціях з 1992 року. Майже 20 тис. українських миротворців виконували задачі в 10 миротворчих місіях. За цей час близько 20 чоловік загинули і понад 60 отримали поранення.

Зараз українські військові перебувають, зокрема, в Іраку, Сьєрра-Леоне.

Україна зі своїми контингентами і персоналом загальною кількістю у 2800 військовослужбовців уже входить в десятку найбільших світових контрибуторів безпеки.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування