Білоконь образився на негідну поведінку Ющенка

Четвер, 22 квітня 2004, 14:33
Міністр внутрішніх справ України Микола Білоконь вважає вчорашню поведінку народних депутатів України під час своєї доповіді про ситуацію, що склалася на виборах Мукачівського міського голови, "негідною високої зали Верховної Ради".

Про це йдеться у коментарі Білоконя щодо подій у парламенті 21 квітня 2004 року, переданому Департаментом зв'язків з громадськістю МВС України, повідомляє УНІАН.

"Піднімаючись на трибуну Верховної Ради, я був готовий доповідати по суті справи і сподівався спільно з народними депутатами обговорити і тверезо проаналізувати ту ситуацію, яка склалася на сьогоднішній день в місті Мукачеве Закарпатської області", – сказав він.

"Проте мені дуже прикро, що замість цього окремі народні депутати вирішили використати цю високу трибуну для того, щоб продемонструвати неповагу в першу чергу до мене як до людини, а також міністра внутрішніх справ, представника органу виконавчої влади нашої держави", – заявив міністр.

Білоконь вважає, що "вирішувати питання в сесійній залі за допомогою лайки та кулака, порушуючи всі норми людської моралі, ніхто не має права".

"Я також вважаю, що така поведінка народних депутатів негідна високої зали Верховної Ради", – наголосив міністр.

Він підкреслив, що в питанні з'ясування причин та учасників тих інцидентів, що мали місце під час виборів міського голови Мукачевого, МВС виявить послідовність і неупередженість. "Міліція й надалі діятиме в межах повноважень та функцій, визначених законодавством України", – наголосив Білоконь.

Як повідомлялося раніше, вчора фракція "Наша Україна" вимагала відставки міністра внутрішніх справ Білоконя і звернулася до нього, щоб він сам подав у відставку.

На пленарному засіданні парламенту лідер фракції Віктор Ющенко звернувся Білоконя з такими словами: "Ви не забезпечили охорону урн (для виборчих бюлетенів у Мукачевому), ви не забезпечили охорони дільниць, ви не забезпечили охорони бюлетенів і виборчих документів. Ви не є міліціонером, Ви навіть не є сторожем". Також Ющенко сказав: "Ви зрадили все, що можна було зрадити – ви зрадили закон, зрадили виборця. Ви стали на бік криміналітету".

Читайте також:

Ющенко каже, що Білоконю "місце біля параші", а СДПУ(о) – фашисти


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування