Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США НЕ ВИЗНАЛИ ПЕРЕМОГУ СДПУ(о) В МУКАЧЕВОМУ І ВИМАГАЮТЬ БІЛЬШЕ ТАКОГО НЕ ПОВТОРЮВАТИ

Четвер, 22 квітня 2004, 15:53
США глибоко стурбовані тим, як проведено вибори у Мукачевому, і сподіваються, що подібного не станеться на виборах президента.

Про це йде мова в заяві посольства США, поширеній прес-службою амбасади.

"США глибоко стурбовані тим, як проведено вибори у Мукачевому. За всіма ознаками відбувалася явна підтасовка результатів голосування", – сказано в заяві.

"Надійшли повідомлення, що цілковито заслуговують на довіру, зокрема від Офісу ОБСЄ з демократичних інституцій та прав людини, про численні серйозні порушення у процесі голосування та підрахунку голосів, а також про низку випадків застосування сили та залякування виборців і спостерігачів", – сказано в ній.

"Ми не віримо, що результати, повідомлені територіальною виборчою комісією, адекватно відбивають волю мукачівських виборців", – наголошує посольство США.

"Ми бачили дуже тривожну тенденцію порушень і підтасовок під час недавніх місцевих і парламентських виборів в Україні. Ми сподіваємося, що такі проблеми не будуть притаманні цьогорічним президентським виборам", – наголошується в заяві.

США вітають повідомлення про наказ президента Кучми провести повне розслідування обставин виборів у Мукачевому і закликають владу вжити необхідні заходи для того, щоб "воля виборців не була відкинута засобом масових порушень на виборах". "Якщо з цим питанням не розібратися повною мірою, це лише підштовхне тих в Україні, хто хоче не допустити проведення вільних і чесних виборів", – наголошено в заяві посольства США.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...