Джонс: в Україні є передумови для проведення вільних виборів, але опозиція має бути наполегливою

Четвер, 22 квітня 2004, 17:28
Заступник державного секретаря США з питань європейської і євроазіатської політики Елізабет Джонс відзначає певний прогрес, досягнутий Україною в сфері свободи слова і демократії, і вважає, що в країні є передумови для проведення вільних президентських виборів.

"Вважаю, що дійсно є прогрес, є непогана імовірність того, що вибори дійсно будуть вільними і справедливими, що засоби масової інформації зможуть відкрито висвітлювати їх", – сказала Джонс пыд час телеконференції в четвер, відповідаючи на питання журналістів.

"Якби цього не було, Армітедж (заступник дерсекретаря Ричард Армітедж) не приїхав би сюди", – сказала Джонс, підтвердивши, що найближчими днями очікується візит в Україну помічника заступника у справах Європи і Євразії Стівена Пайфера.

При цьому Джонс підкреслила важливість продовження роботи в сфері демократизації в самій Україні і важливість допомоги Києву ззовні.

"Зараз потрібно багато працювати, і з боку США, і ЄС, і Ради Європи, дуже багато сміливості, впертості потрібно також з нашого боку, засобам масової інформації, опозиційним кандидатам – ми знаємо, що це не легко, але це надзвичайно важливо", – сказала замгоссекретаря США.

Інтерфакс-Україна


Читайте також:

США НЕ ВИЗНАЛИ ПЕРЕМОГУ СДПУ(о) В МУКАЧЕВОМУ І ВИМАГАЮТЬ БІЛЬШЕ ТАКОГО НЕ ПОВТОРЮВАТИ

Читайте також:

США НЕ ВИЗНАЛИ ПЕРЕМОГУ СДПУ(о) В МУКАЧЕВОМУ І ВИМАГАЮТЬ БІЛЬШЕ ТАКОГО НЕ ПОВТОРЮВАТИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування