Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІНЧУК ВИЙШОВ З "ТРУДОВОЇ УКРАЇНИ"

Четвер, 22 квітня 2004, 18:20
Один з лідерів партії "Трудова Україна" Віктор Пінчук вийшов з партії.

Про це повідомляється в інтерв'ю голови політвиконкому "Трудової України" Андрія Деркача, опублікованому в газеті "Комсомольська правда".

Відповідаючи на питання про те, що "Пінчук має намір реалізувати інший політичний проект", Деркач сказав: "Що стосується виходу Віктора Михайловича з партії – до парламентських виборів ще два роки, і стартувати з проектами зарано".

"Зараз старт для президентів, кожний з нас перед вибором. Раніше я б говорив про гідного, зараз хочу не помилитися. Думаю, у Пінчука ті ж думки, у будь-якому випадку, рішення він прийняв (вийти з партії)", – сказав Деркач.

Міркуючи на тему, чи можна вважати те, що сталося, розколом, Деркач відзначив: "Як сказав наш товариш на засіданні Політвиконкому: якщо з партії лідер намагається зробити приватне підприємство, ґрунтуючись на принципах "демократичного центризму", який добре засвоїв у комсомолі, зробити з ідеології партії рекламу "Блендамед" з пізнаваністю в 83%, надрукувати ще одну красиву купюру – це все реклама, а не позиція політичної сили, це не те, до чого ми прагнули довгі роки".

"Все тече, все змінюється", а зараз період змін, – відзначив Деркач. – Дуже хочеться, щоб позиція лідера була більш обміркованою і не такою поспішною; ті рішення, що він приймає, невдало були підібрані політтехнологами".

На питання, чи виходить сам Деркач з "Трудової України", він відзначив: "Я б не поспішав з відповіддю на це питання до виборів 2006 року. Це питання буде стояти не тільки переді мною. Звичайно, у мене є свої плани і прогнози".

"Давайте повернемося в 1998 рік, коли створювалася партія "Трудова Україна", на той час у мене був досвід державної роботи в Контрольній службі президента, я працював першим помічником прем'єр-міністра України", – сказав Деркач.

"Це була цікава і плідна робота, час показав: те, що було зроблено Кабінетом міністрів на чолі з Пустовойтенком, є правильним. Вдалося зупинити обвал, позначити крапки росту і пріоритети розвитку. Цю роботу добре видно і сьогодні, якщо дивитися об'єктивно…" – додав він.

"Ми з Пінчуком розуміли тоді, що ситуацію в країні, політиці, економіці можна змінювати тільки надлишком сил, роботи – молодість, здоров'я, знання, що розпирали, і нам здавалося, що все доступно і можливо", – відзначив Андрій Деркач.

Він сказав, що "Трудова Україна" була створена в 1998 році "як соціальне об'єднання для забезпечення ефективних законодавчих змін саме в соціальній сфері".

Деркач обурився, що Верховна Рада прийняла закон про пропорційні вибори: "Для мене дотепер не зрозуміло, як змогли змусити мажоритарників голосувати за закриті партійні списки. Адже їх фактично змусили визнати власну нелегітимність і другорядність у парламенті нинішнього скликання".

"Це дуже нагадує казарму: із сержантами і старшинами у виді керівників фракцій і черговим по роті в образі координатора "більшості", – сказав він.


Читайте также:

ПІНЧУК ВИЙШОВ З "ТРУДОВОЇ УКРАЇНИ"

Віктор Пінчук: втеча від титулу "олігарх"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування