Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко: Україна може вступати в НАТО тільки з дозволу Росії

Четвер, 22 квітня 2004, 20:01
Симоненко вважає, що для України і Росії вкрай важливо домовитися про координацію роботи в стратегічних питаннях зовнішньої політики і узгодити механізм дій.

Про це лідер КПУ заявив, виступаючи в четвер в Алушті, де він у складі парламентської делегації бере участь в зустрічі-діалозі "Україна-Росія: стратегічне партнерство", повідомляє прес-служба Компартії.

"Враховуючи позицію ВРУ і вищого керівництва країни, яке проводить курс на зближення з НАТО, а також стурбованість Державної думи і російського керівництва з даного питання, доцільно було б перед ухваленням зовнішньополітичних рішень погоджувати механізми дії двох держав у рамках Конституцій, виробляти спільну лінію поведінки, прийнятну і Україні, і Росії", - сказав в своєму виступі Симоненко.

На його думку, "сьогодні основним завданням є гостра необхідність наповнення конкретним змістом Угоди по формуванню Єдиного економічного простору, ратифікованої ВР України і ДД Росії, і низки раніше підписаних договорів".

"Якщо ми сусіди, то і відносини у нас повинні бути сусідськими. Ухвалюючи рішення, завжди треба подумати і про те, чи не зашкодить це рішення сусіду", - додав лідер українських комуністів.

На його думку, "кордони і суверенітет, які дисциплінують відносини, ніколи не повинні зводити стіни протиріч між сусідами".

Ще одна гостра проблема, вважає Симоненко, це проблема мови. На його думку, "чиновники і політики України, зацікавлені в штучному загостренні протиріч між західними і східними регіонами країни, позбавили російськомовне населення України права слухати і дивитися теле- й радіопередачі російською мовою".

Разом з тим Симоненко висловив надію, що "вдасться виробити загальну концепцію захисту російської мови в Україні на рівні вищого керівництва двох держав".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування