Кучма хоче забрати в Жванії завод

Четвер, 22 квітня 2004, 20:33
Президент Леонід Кучма вважає, що Фонд держмайна України має повернути у власність держави Керченський суднобудівний завод "Залив", відношення до якого має заступник керівника штабу "Нашої України" Давид Жванія.

Під час перебування Кучми у Криму його запитали про ставлення до того, що завод "Залив" зараз "фактично не працює, люди не отримують заробітної плати".

"Якщо він практично стоїть, то Фонд державного майна повинен вжити заходів згідно з чинним законодавством. Не виконали свої зобов‘язання з приватизації – поверніть назад державі", – відповів Кучма.

Кучма зазначив, що "наскільки я знаю, воно [підприємство "Залив"] належить людям, які є членами фракції "Наша Україна".

"Якщо вони будуть так працювати у майбутньому, це якраз показує, на що вони здатні. Треба питання задати їх лідеру: збираються вони щось робити чи ні", – додав Кучма.

Він також сказав, що взагалі "дуже погано ставиться до всіх підприємств, які не працюють сьогодні, а тим більше таке потужне підприємство, яким є "Залив".

"Воно було одним із найпотужніших у Радянському Союзі з точки зору суднобудування", – сказав Кучма.

Як повідомлялося у ЗМІ, контрольним пакетом заводу "Залив" володіє компанія "Бринкфорд", власником якої є депутат Давид Жванія.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування