Кучма не буде звільняти Медведчука за політреформу, бо агрегат ще може полетіти

П'ятниця, 23 квітня 2004, 11:21
Президент України Леонід Кучма не збирається поки проводити "кадрові чистки" в адміністрації президента після провалу політреформи.

Про це Кучма заявив в інтерв'ю щотижневикові "2000", відповідаючи на питання про те, що нібито після провалу голосування за політреформу в ЗМІ з'явилася інформація, що він "не задоволений роботою адміністрації президента і що "очікуються кадрові чистки, незважаючи на обличчя".

"Ви знаєте, я проти революції. У тому числі кадрової. Я вважав і вважаю, що кадрова революція ніколи до позитивних результатів не приводила. Так само, як і часті зміни урядів, міністрів і т.п.", – відзначив президент.

"Звичайно, коли хтось, як говориться, не тягне віз, тоді інша справа. Але цього я не можу сказати про нинішню команду професіоналів. Вони на своєму місці", – додав він.

"А те, що стріли летіли і летять саме в АП, то це цілком зрозуміло. Хто ж хоче пускати стріли в себе? І Верховна Рада тут не виняток. Вибачите, козла відпущення завжди приємно шукати і знайти на стороні. Тому я ставлюся до таких атак на апарат президента, як я говорю, по філософськи. Кожен має право сказати свою думку, а моє право – прийняти рішення", – підкреслив Кучма.

У той же час, коментуючи сам провал політреформи, Кучма сказав: "Ми не програли, ми просто не виграли на даному етапі".

При цьому він навів приклад зі своєї роботи ракетником. "Якщо зібраний агрегат не злетів, не поплив і не поїхав... Якщо механізм не запрацював, то це означає тільки одне: його треба розібрати, знайти й усунути дефект, і пробувати запустити знову. Я думаю, що у відношенні політреформи нам також потрібно без паніки провести аналіз ситуації, допрацювати і знову виходити на ухвалення рішення", – сказав Кучма.

При цьому він не сказав, як саме "доцільніше побудувати цю роботу": чи брати тепер за основу проект Гавриша №4180 чи чекати рік, аби повернутися до проекту №4105.

"Я б не хотів зараз пропонувати якісь конкретні варіанти. Не хочу давати привід нашим недоброзичливцям дорікнути в тому, що президент натискає. Хочу тільки сказати, що зараз саме головне не падати духом і продовжувати наполегливу роз'яснювальну діяльність. Політреформа потрібна Україні, і немає інших методів її досягнення, крім як забезпечити широкий політичний діалог, роботу з фракціями, з депутатами", – сказав Кучма.

Що ж стосується формули розгляду політреформи в парламенті, то на його думку, з цим "завжди можна визначиться", як це зробити "не порушуючи Конституції".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News