1 ТРАВНЯ ЮЩЕНКО ПІКЕТУВАТИМЕ ЯНУКОВИЧА

П'ятниця, 23 квітня 2004, 11:29
1 Травня блок "Наша Україна" проведе загальнонаціональну акцію протесту. Про це повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Ми приурочуємо її (акцію) до 1 Травня – Дня солідарності, який асоціюється в українців із захистом соціальних прав і інтересів громадян", – повідомив керівник акції народний депутат Тарас Стецьків.

Акція продовжить протестний марафон під назвою "Так – добробуту! Ні–диктатурі!", одним з етапів якого було пікетування Кабінету міністрів 29-31 березня. Акція відбудеться під гаслами "Досить обдирати народ!", "Янукович, поверни народу 10 мільярдів", "Приховані у бюджеті 10 мільярдів – на зарплати і пенсії".

Стецьків зазначив, що ключовою вимогою залишається вимога до уряду негайно врахувати у бюджеті та спрямувати приховані 10 мільярдів гривень, у першу чергу, на підняття мінімальних зарплат та пенсій, стипендій студентам та відновлення тарифних співвідношень.

Як повідомив народний депутат, цього разу буде "розширено географію акцій". "Якщо 31 березня "Наша Україна" провела мітинг у Києві біля Кабміну та у кількох регіонах, то 1-2 травня пройде загальнонаціональна акція протесту. Ми проведемо її у всіх обласних центрах, у містах обласного підпорядкування та всіх районних центрах", – повідомив Стецьків.

За словами Стецьківа, протестний марафон пройде у різних формах. "Ми будемо з людьми там, де їм комфортно: на парадах, майовках, мітингах і демонстраціях", – підкреслив керівник заходу.

Пояснюючи доцільність проведення такого марафону, Стецьків зазначив, що "оскільки Кабінет міністрів відмовляється повернути народу 10 мільярдів гривень на соціальні потреби, "Наша Україна" апелюватиме до народу".

"Ми продовжимо з новою силою вимагати і домагатися на Верховній Раді прийняття законопроекту Віктора Ющенка, Віктора Пинзеника, Сергія Терьохіна, який стосується розподілу 10 мільярдів гривень, прихованих у бюджеті урядом", – наголосив Стецьків.

Він підкреслив, що акція спрямована, у першу чергу, проти дій Кабміну, який очолює Янукович, але вона так само має вимоги і до Верховної Ради, і до президента України, і обласних державних адміністрацій".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...